i7 4790 işlemcinin voltajı düşüyor

Fatih1608

Decapat
RAM
Kingston 2x8 1600 MHz CL9
Anakart
MSI Z87
İşlemcim CPU Z programında Core voltage yazan yerde 0.040-0.0.140 arası gidip geliyor bu değer boştayken böyle normalde 1.100 falan olması gerekmiyor mu? Bu arada Denetim Masası'ndan da yüksek performans modunda. Bir de oyunlarda MSI Afterburner programı ile takip ediyorum işlemcim %30-40 arası ekran kartı %40-50 arası neden dolayı böyle değerler işlemcim tam gücünü kullanmıyor FPS'de 50 civarı.

• i7 4790.
  • GTX 1070 Ti.
  • Kingston savege 2X8.
  • MSI Z87 G41 PC Mate.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci voltajının yükselip düşmesi normal, bir sorun yok. Siz hangi oyunda sorun yaşıyorsunuz? Değerleri paylaşır mısınız?

Bu durum tamamen normal. Yüksek Performans moduna almanıza da gerek yok. Sisteminiz zaten dengeli modda gerekli zamanlarda gerekli performansı verecek ayarı gayet sorunsuz yapabiliyor.

BeamNG Drive oyununda bariz oluyor. GTA 5 de Battlefield 1 oyununda.
Oyun içi değerleri gösterecek şekilde paylaşırsanız daha detaylı yorum yapabilirim hocam.

Dün mesajı okuduğumda biraz geç olmuştu tekrar açamadım PC'yi değerler böyle:

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (15).png
    616,7 KB · Görüntüleme: 45
  • Ekran Görüntüsü (18).png
    1,9 MB · Görüntüleme: 41
  • Ekran Görüntüsü (20).png
    1,7 MB · Görüntüleme: 44
  • Ekran Görüntüsü (25).png
    2 MB · Görüntüleme: 40
  • Ekran Görüntüsü (31).png
    1,8 MB · Görüntüleme: 43
Uzunca bir süre Intel 4790K kullandım. Oyunlarda laglanmalar ve bazı çekirdeklerin anlık olarak fazla ısındığını farkettim. Tabi bunu farkedene kadar bayağı bir zaman geçti. Daha sonrasında bu ve yakın dönemindeki diğer Intel işlemcilerde işlemci çekirdeği ile üstündeki metal plaka arasındaki ısı iletkeninin kalitesiz bir termal macunla sağlandığını öğrendim.

Bunu öğrendikten sonra "delid" denilen bir işlemle işlemciyi açıp termal macunu temizleyip sıvı metal ile değiştirdim. Bu işlem sonucunda 30 dereceye yakın bir sıcaklık düşmesi gözlemledim.

Sizin de sorununuz böyle bir şey olabilir.

Arkadaşın durumuyla ne alakası var?
Ayarlar zaten yüksek MSAA da 8X'de.
Hocam chipset ve driver güncellemelerini yaptınız mı? Kullanımlar normal görünmüyor. Ayrıca ekran kartı driverınızı DDU ile kaldırıp güncellemenizi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…