i7 4790 işlemciye PC Toplama

kumandabey

Kilopat
Daha fazla  
Elimde Casper bir PC bulunmakta. Bilgisayarın tek işime yarayan parçası i7 4790 işlemcisi ve LYS sınavı olduğu gün yaklaşık 30 gün sonra PC'mi yeniletmek istiyorum. Ve artık okadar çok kafam karıştı ki bu konulardan çok anlamıyorum. Sorularım var cevaplarsanız çok sevinirim.

1. Intel'in sitesinde i7 için max 32 DDR3 bellek diyor. DDR4 olmaz mı ?
  2. i74790 uyumlu anakart nelerdir ? Bu anakart mutlaka DDR4 olmalı mı ? Hızlı olması için RAM'leri DDR4 almayı düşünüyorum.
  3. Anakarta tüm işlemci fanları oturur mu?
  4. RAM'lari istediğim slota takabilir miyim ? Ayrıca RAM'ler ters takılmaz demişler ama ben denedim takılıyor gibi. Yani nasıl düz takacağımızı belirten bir ibare yok işlemci gibi yardım?
  5. i74790'ın 1151 mi 1150 mi neyse o numarasını bilen var mı ?
  6. Bütçem aşırı değil ama anakartın iyi olmasını istiyorum. Pahalı olmayacak ama orta seviye DDR4 i7 ve GTX 970 desteklesin yeter.
  7. Kasa önerir misin? Pahalı olmasın ama kaliteli olsun.
  8. Evdeki hardiskte windows kurulu. Yeni pc ye onu taksak direk açılır mı ? PC FreeDOS BIOS falan uğraşmadan saçma gelebilir ?
  9. Optik sürücü şart mı ?
  10. Üşenmeyip işlemci hariç 2500 TL'lik pc toplayabilirsiniz benim için.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Olmaz. İşlemcinin içinde fiziksel olarak DDR4 kontrolcü yok.
  2. LGA1150 anakartlarla uyumlu ve bu anakartlar da DDR3. DDR4 devasa bir hız artışı sunmuyor, eğer 3000 MHz bellek almazsanız.
  3. Aşağı yukarı, evet.
  4. Takarsınız ama kitapçığa göre takarsanız daha iyi performans elde edersiniz.Nasıl takacağınızı belirten ibare kitapçıkta var. Açıp okduğunuzda görebilirsiniz...
  5. LGA 1150.
  6. DDR4 LGA 1150 anakart yok.
  7. Bütçenizi belirtin.
  8. Çalışabilir ama anakart değişimi sonrası önerim yeni kurulum olacaktır ki rehberimiz var onun için: Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
  9. Değil.
  10. Biz üşenmeyiz ama sorduğunuz sorulara bakılacak olursa siz bugüne kadar hazırladığımız videoları izlemeye bile üşenmişsiniz. Buyurun: 2500 TL Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi - Technopat

Hocam şöyle bir sistem düşürseniz size olacakları anlatayım.
İ7 4790 hala çok güçlü bir işlemci en az 2 sene daha kullanabilirsiniz.
Anakart işlemcinin tam gücünü almanızı sağlayacak.
RAM olarak 16 GB sizin için ömürlük olacaktır.
240GB Fiyat/Performans SSD'si seçtim. Windows kurmanın dışında güncel oyunları da SSD'ye kurabilirsiniz.
Aşırı bir depolama ihtiyacı duymuyorsanız 1 TB çok daha uzun zaman yetecektir.
İşlemci soğutucusu almak işlemcinin ömrünü uzatacaktır.
Kasa ve güç kaynağı kaliteli. Ömürleri uzun ve şıklar.

Ekran kartı olarak ise R9 380X 4GB seçtim. 1080P oyunculuk için fazlasıyla yeterli bir kart.
Eğer aklınızda daha iyi bir ekran kartı varsa SSD'yi 120GB (100TL kazandır) yapabilir, RAM'i şuan için 8GB'a indirebilir (115TL kazandır) ve soğutucuyu daha ucuz bir model bakabilirsiniz (85TL kazandır).
Bu şekilde sisteme GTX 970 ekleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…