i7 4790 sistem için ekran kartı önerisi

3pitalamus

Hectopat
Daha fazla  
DDR3 pcl 2.0 anakart var 16 GB RAM GTX 560 ve i7 4790 işlemcim var. Güncel bir ekran kartı alacağım darboğaz yapacağının farkındayım işlemci değiştirmeye yetecek bütçem yok. Sadece ekran kartı alacağım o da 2. el. GTX 1660 veya 2.el RX 6600 düşünüyorum hangisi ile Rust adlı oyunda daha iyi bir oyun deneyimi yaşarım? Siz hangisini önerirsiniz? Stabil drobu az medium-high 65 FPS yeterli monitör 60 Hz.

Bu işlemci ile falan Rust'da iyi deneyim yaşamanız çok zor belki anca düşük FPS de 50 60 alırsınız o da fight esnalarında düşebilir ve drop yiyebilirsin.

Mevcut bilgisayarla 50 FPS alıyorum ancak 720p olarak oynayabiliyorum 1080p oynamak için ekran kartı yükseltmesi yapacağım RTX 4090 da olsa en kral sistem de olsa o oyunda o drop yeniyor zaten sıkıntı yok. Ben bir şey danıştım siz kişisel yorumunuzu yaptınız. Bütçem yok dememe rağmen bunu belirtmenize gerek var mıydı?

Ben i7-4790 ile RTX 2060 kullandım. Özellikle Ubisoft oyunlarında ve Battlefield gibi online oyunlarda FPS 40'a kadar düşüyordu. RX 6600, RTX 2060'dan %13 daha güçlü. Yani RX 6600'de işlemciyi yoran oyunlarda daha fazla darboğaz yersin.

Rust oyununu bilmiyorum, hiç oynamadım. MSI Afterburner yazılımından işlemcinin % kaçını kullandığını eğer programı kullanmasını biliyorsan bak. Tüm çekirdekler %100'e yakın bir şekilde kullanıyorsa darboğaz çok yersin. Çok fazla kullanmıyorsa idare edebilir.

Eğer işlemcin çok kullanılıyorsa GTX 1660'da darboğaz daha az yersin çünkü RTX 2060 ve RX 6600'e göre daha düşük performanslı.

1660 ile darboğaz yaşamazsın tabii RX 6600 daha iyi ve daha güncel kart, tercih sana kalmış, burada PSU kaç watt.

400W ancak ben yeteceğini düşünüyorum çünkü zaten şu an kullandığım ekran kartım 150W çekiyor. Bu iki kart da 120W civarı çekiyor. Benim tercihim RX 6600'den yana. Ama darboğazdan dolayı GTX 1660'dan daha kötü bir performans yaşar mıyım onu merak ediyorum bu konuda fikriniz nedir hocam.

Ben i7-4790 ile RTX 2060 kullandım. Özellikle Ubisoft oyunlarında ve Battlefield gibi Online oyunlarda FPS 40'a kadar düşüyordu. RX 6600, RTX 2060'dan %13 daha güçlü. Yani RX 6600'de işlemciyi yoran oyunlarda daha fazla darboğaz yersin.

Rust oyununu bilmiyorum, hiç oynamadım. MSI Afterburner yazılımından işlemcinin % kaçını kullandığını eğer programı kullanmasını biliyorsan bak. Eğer tüm çekirdekler %100'e yakın bir şekilde kullanıyorsa darboğaz çok yersin. Çok fazla kullanmıyorsa kullanırsın yine idare edebilir.

Eğer işlemcin çok kullanılıyorsa GTX 1660'da darboğaz daha az yersin çünkü RTX 2060 ve RX 6600'e göre daha düşük performanslı.

Oyun CPU tabanlı PUBG Forest ve MC karışımı bir oyun. %100 GPU %40 CPU kullanımı oluyor oynarken ancak mevcut ekran kartım çok zayıf ve bütün grafikler ve görüntü ayarları 0 ve 720p oynarken bu şekilde yani Full işlemciye yüklenirkenki durum bu. GTX 1660'da darboğaz azalır ancak FPS meselesi var GTX 1660 ile RX 6600'den daha az FPS alacaksam darboğaz yememişim neye fayda eder ki? Darboğaz yiyip daha iyi bir deneyim yaşayacaksam. Sadece arkada Discord açık olacak ve çökme gibi durumlar yaşanır mı darboğazdan çünkü oyunun açılması gerçekten uzun sürüyor.

Son düzenleme:
PSU ve Anakartin beni düşündürdü bu sebeple AMD önermem wattman hatalari ile ugrasma ihtimalin var .belki 1660 in performansi daha düşük fakat senin sistemde daha stabil çalışacağını düşünüyorum

Youtube'da bir video buldum. Burda i7-4790K (sanırım hız aşırtma yapmamış ) ve GTX 970 kullanılıyor. GTX 970, GTX 1060 6GB performansını verir. Bu video'da oyun sırasında orta ayarlarda 60 FPS üstü verdiği görünüyor. GTX 1660 ile rahat 60 FPS oynarsın muhtemelen.

%40 CPU kullanımı az ama RX 6600'de nasıl bir performans verir tam olarak emin değilim. Youtube'dan da bir video göremedim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PSU ve anakartin beni düşündürdü bu sebeple AMD önermem WattMan hatalari ile ugrasma ihtimalin var. Belki 1660'in performansi daha düşük fakat senin sistemde daha stabil çalışacağını düşünüyorum.

Hocam WattMan hatası nedir? Daha önceden de duymuştum ama 5000 serisinde varmış 6000 de kaldırılmış falan deniyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı