i7 4790 Sistem Rust için hangi parçayı yenilemeliyim?

İşletim sistemi
Windows 10

TayoO_

Kilopat
Daha fazla  
Rust oyununda orta ayarlarda oynayabiliyorum fakat bir çatışmaya girdiğim zaman veya bazı zamanlarda oyuna anlık olarak bir donma giriyor bunu aşmak için hangi bileşenimi değiştirmeliyim?

Sistem özelliklerim, GTX 1660 Super, eskimesi önemli mi bilmiyorum fakat yaklaşık 4 sene boyunca gündelik kullanılmış i7 4790, 8 GB RAM, tekrardan eski bir HDD.

Sistem özellikleriniz gayet iyi donmalar için SSD, droplar için RAM almalısınız eğer elinizdeki RAM 1x8 ise işiniz kolay gecikme değeri ve frekansına dikkat ederek yeni RAM alabilirsiniz. Eğer 2x4 ise RAM'lerden kurtulup Dual Channel çalışacak şekilde 2 farklı 8 GB RAM alarak 16 GB kullanmanızı öneririm.

RAM kesinlikle yükseltilmeli, o oyun sistemde 14-15 GB'a kadar bellek kullanabiliyor. HDD de benzer şekilde okuma yazma hızı düşmüş sıkıntılı 5400 rpm bir modelse en azından SATA SSD veya 7200 rpm hızlı bir HDD'ye geçiş yapmanızı öneririm.

Rust oyununda orta ayarlarda oynayabiliyorum fakat bir çatışmaya girdiğim zaman veya bazı zamanlarda oyuna anlık olarak bir donma giriyor bunu aşmak için hangi bileşenimi değiştirmeliyim?

Sistem özelliklerim, GTX 1660 Super, eskimesi önemli mi bilmiyorum fakat yaklaşık 4 sene boyunca gündelik kullanılmış i7 4790, 8 GB RAM, tekrardan eski bir HDD.

SSD alıp windowsu SDD'ye kurabilirsiniz, Yanına D diski HDD atıyabilirsiniz. Ve bu şekilde oyunları HDD'ye, windowsu ise SSD'ye kurabilirsiniz, ve 2x8 RAM, yani 2 tane 8 gb RAM takın. Özellikle RAM.

Rust için sadece RAM'i yükseltseniz yeter. Paranız varsa SSD ekliyebilirsiniz(önerim eklemeniz yonunde). HDD 4 yıllık diye performansı düşecek diye bir şey yok, kullanıma bağlı tamamen.

İşlemci ekran kartı ikilisi iyi. RAM takviyesi ile de işlemci performansı biraz daha artacaktır. SSD artık Windows 10 için şart oldu denebilir.
Droplarınızın sebebi Rust gibi oyunların yüksek RAM harcaması ve eski HDD'nin disk kullanımının 100 olması bence.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı