Merhaba. Ben daha önceden bir sistem topladım. Ama bu sistemlerin birbirine uyumlumu bilmiyorum. Ondan dolayı böyle bir konu açmak istedim. Bileniniz varsa hatalı yerleri bana söyleyebilir. Son olarak sistemim iyi mi? Eğer sistemim de hatalar var sa beni uyarın. Ama sistemim 3.000TL'yi geçmemeli. Zaman ayırdığınız için teşekkürler.
Sizin sistem e göre çok daha oturaklı bir sistem. Sizin sisteminizde anakart, güç kaynağı, cpu soğutucusu kötü. Arkadaşın sistemde bir cpu soğutucusu eksik intelin kendi stok fanıyla hiçbir halt yapılmaz ona da ek 100-150 tl para ayırmanız lazım bütçe biraz aşılıyor ama daha sağlam sistem alınıyor.
Sizin sistem e göre çok daha oturaklı bir sistem. Sizin sisteminizde anakart, güç kaynağı, cpu soğutucusu kötü. Arkadaşın sistemde bir cpu soğutucusu eksik intelin kendi stok fanıyla hiçbir halt yapılmaz ona da ek 100-150 tl para ayırmanız lazım bütçe biraz aşılıyor ama daha sağlam sistem alınıyor.
Sadece oyun oynayama amacındaysanız i7 vermeye gerek yok . O anakart ilkine göre daha iyi ayıca soğutucunuz da gayet güzel fakat büyük her kasaya sığmayabilir. Ben de size intel i5 6500 öneriyorum oyun performansları olarak i7 e çok çok yakın fps değeri alacaksınız. İlla i7 istiyorum diyorsanız r9 380 alın gtx 960 yerine daha iyi bir kart. Ayrıca o harddisk taşınabilir orası yanlış.