i7-4790 sisteme ekran kartı tavsiyesi

Ekran kartım GT730, dogru düzgün oyun bile açamıyor. Kesinlikle değiştirmek istiyorum. Birkaç aydır sürekli takip ediyorum, en mantıklı seçenek RX 6500 XT gibi geldi. Bu fiyatlarda en iyisi bu gibi, en iyi F/P ürününü arıyorum.https://www.amazon.com.tr/MSI-Radeon-6500-Grafik-Kart%C4%B1/dp/B09R1RVN3R. link bu. Benim PC'dede, 1GB hard disk (gerekiyor mu bilmiyorum) ve 120 GB SSD var, işlemcim Intel Core i7-4790, anakartımda buymuş (H81M-S1). Sizce mantıklı mı? Bazı yorumlar gördüm bu sayfada, anakart uyuşmazlıkları oluyormuş, hiç anlamıyorum anakart işinden acaba olur mu benim anakarta.

RX 6500XT PCI-e 3.0 sistemlerde tam performanslı çalışmaz. Internette gördüğünüz o FPS'leri alamayabilirsiniz.

Aradaki farkı görmek icin RX 6500 XT PCI-e 4.0 vs 3.0 diye aratarak farkı görebilirsiniz.

Benim tavsiyem RX 6600 alın biraz darboğaz olabilir ama ileride yapacağınız bir upgrade icin ekran kartınız hazır olmuş olur.

RX 6500XT PCI-e 3.0 sistemlerde tam performanslı çalışmaz. Internette gördüğünüz o FPS'leri alamayabilirsiniz.

Aradaki farkı görmek icin RX 6500 XT PCI-e 4.0 vs 3.0 diye aratarak farkı görebilirsiniz.

Benim tavsiyem RX 6600 alın biraz darboğaz olabilir ama ileride yapacağınız bir upgrade icin ekran kartınız hazır olmuş olur.

Bu fiyatlarda farklı bir ekran kartı önerebilir misin? Böyle bir şey çıkabileceğini biliyordum. Birkaç tane video izledim ve aşırı bir FPS kaybı olmuyordu, yani ben oynayabilirim çünkü bendeki ekran kartı harbi harbi çöp yani. PC'ye bir zararı olmayacaksa bence alabilirim 6500. RX 6600 biraz aşıyor fiyatı.

Bu fiyatlarda farklı bir ekran kartı önerebilir misin? Böyle bir şey çıkabileceğini biliyordum. Birkaç tane video izledim ve aşırı bir FPS kaybı olmuyordu, yani ben oynayabilirim çünkü bendeki ekran kartı harbi harbi çöp yani. PC'ye bir zararı olmayacaksa bence alabilirim 6500. RX 6600 biraz aşıyor fiyatı.

O rakamlara sifir olarak sadece GTX 1650 var o karta o paralari verceginize performans kaybini goze alip RX 6500 XT'yi PCI-e 3.0 da kullansaniz daha cok FPS alirsiniz. Bir şey oneremiyorum maalesef bu senaryoda RX 6600 bütçe yetismiyorsa 6500XT alinabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı