İ7 4790 ve Asus GTX 780 tabanlı Render sistemi toplama

Dün yazılanlardan sonra sanki hiç dinlememiş gibi alakasız bir sistemle tekrar geldim bugün. Bütçeyi biraz artırdık tekrar uğradım vatana. Bugün başka bir görevli ilgilendi ve başka bir sistem önerdi bende tekrar burada paylaşıp sormak istedim. Acaba bu sisteme ne dersiniz?

Bu arada soğutma ile ilgili bir şey var. Bir süre bilgisayarda sadece programları öğrenme zamanı geçireceğim. Bu dönemde sıvı soğutmaya ihtiyacım olmaz diye düşündüm bütçe daha fazla zorlanmasın diye. Birde burda yazan Asus ekran kartı yerine biraz daha bekleyip msi gtx980 in stoklara girmesini bekleyip diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Cezalıydım, kusuruma bakmayın. Sizlere yardımcı olamadım.

Vatan Bilgisayar çalışanıyla kafa kafaya verip harika bir sistem toplamışsınız. Fakat yine de düzeltilmesi gereken 2-3 bileşen var.

1- ASUS GTX980 seçmeniz bayağı yanlış olmuş. Çünkü diğer GTX980 modelleri 1800-2000TL arasında iken, ASUS GTX980 modeli 2150TL gibi yüksek bir fiyatta.

2- Harddiski her zaman 2TB seçmek sizin yararınıza olacak. Mimarlık için kullanacağınız programlar ağırdır, yaptığınız çizimler ise oldukça yüksek boyutlardadır.
Seçim: Seagate 3.5" 2Tb Barracuda Sata 3.0 64Mb Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar

3- Hyper T4 size render işlemleri yaparken sesi ile rahatsız edebilir. Çoğu kullanıcı böyle sorunlarla karşılaşıyordu. Size en uygun hava soğutma bu.
Seçim: Cooler Master Hyper 212 Evo Lga775/1155/1156/1366/2011 & Am2/Am2+Am3/Am3+/Fm1 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar

4- Klavye ve mouse konusunda A4Tech ürünlerine güvenmeyin. Microsoft veya Logitech ürünlerine yönelebilirsiniz.

Hayırlı olsun.

Bende oturdum bekliyordum hocam cevap gelse diye Asus seçme nedenimiz sadece Asus olması. Ben MSI düşünüyorum görüntü hoş sanırım soğutmasıda güzel. Stoklara girene kadar beklemeyeceğim galiba. Aceleye getirip yanlış yapmak istemiyorum. Vatanda pek duracak vaktim yoktu klavye mouse'u ortalama bir şey ekledik onların incelemesine bakacağım daha Harddisk konusunda söylediğinize dikkat edeceğim, öncede söylemiştiniz yanlış hatırlamıyorsam unuttum ben onu acele ile Hocam son olarak. Gtx980 ile 970 arasında çok fark olur mu. Ben bu sistemi aldığım zaman monitör için 500 600 tl ayıracağım. Sizce ekran kartından kısıp monitörü farklı almak mı mantıklı yoksa monitörü alıp ihtiyaç olursa değiştirmek mi

Anakart : Asus H97-PLUS
İşlemci : İ7 4790
Ekran Kartı : Msi Gtx 980
Ram : Gskill 16 GB 1600 Mhz RipjawsX CL9
SSD : Samsung 250 GB SSD
Harddisk : 2 TB Barracuda Sata
Soğutucu : Hyper 212 EVO
Kasa : Cooler Master Haf 912 Advance
Klavye ve Mouse : Logitech G103 Klavye / Logitech G300 Mouse
Monitör : AOC 23.6'' E2462Vw

Fiyatı yaklaşık 5462 TL olması lazım. Eğer bütçeyi aşdıysa bileşenlerden kısabilirim.

Hayır hocam ben monitör hariç 5500 6000 e kadar bütçe ayırdım ama daha hesaplı olursa daha iyi olur elbette tavsiyeniz bütçe olarakta çok uygun ama bir sorum olacak. Bu sistem değilde i7 5820k ile kurulan bir sistem sizce ne kadar avantajlı olur bu sisteme göre?

Hocam uygun bütçeli istiyosunuz ama DDR4 topladığınız sistem 6000 TL'yı aşıyor nerdeyse. Lütfen şu sistem toplama konularında ne istediğinizi tam olarak belli edin de biz de açığa kavuşalım

Bence 980 yerine 970 alıp bu monitörü almanızı kesinlikle tavsiye ederim. 23,6" ve 1 ms tepkime süresi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…