Başlıkta belirttiğim gibi Intel 4790 işlemci ve Corsair H100i ile Far Cry 3'te 90 dereceyi gördüm. Fanları CarsairLink ile Performance moduna getirmeme rağmen oyunlarda 75 ve 85 derece arası değerler alıyorum. Ama oyunlardan alt+f4 ile çıktığımda 85 derece olan işlemci 2-3 saniyede 50 dereceye düşüyor. Hatta CS:GO oynarken oyunu alta aldığımda 1 saniyede 80 derecedeki işlemci 50 dereceye düşüyor. Oyun oynamaya korkuyorum. Lütfen yardım edin. (Soğutucuyu dün aldım. Montajı Gold yaptı. Soğutucu acaba oturmamış mı diye elimle sağa sola ittirdiğimde hiç kıpırdamıyor. İnternette bu sorunun voltaj ile ilgili olduğunu gördüm ama voltajlardan anlamıyorum.)
Anakart MSİ Z97 Gaming 5. Bugün soğutucuyu söküp bakmayı düşünüyorum. Bu arada soğutucunun montaj şekli doğrumudur? YouTube da izlediğim bir videoda montaj daha bi farklı. Benim soğutucudaki Corsair yazısı sağa bakıyor. Fanlar altta ve radyatör üstte. Yardım ettiğin içi teşekkür ederim bu arada.(Termal macun sürülmemiş olsa bile bu kadar sıcaklık normal midir?)
Aşırı bir ısınma söz konusu macun sürdüğünden eminmisim söküp bir bakabilirmisin. Bir kaç resime baktım Corsair Yazısı düz duruyor yani sağa sola ters gibi değil okunucak şekilde düz acaba montaj mı yanlış ?
Anakart MSİ Z97 Gaming 5. Bugün soğutucuyu söküp bakmayı düşünüyorum. Bu arada soğutucunun montaj şekli doğrumudur? YouTube da izlediğim bir videoda montaj daha bi farklı. Benim soğutucudaki Corsair yazısı sağa bakıyor. Fanlar altta ve radyatör üstte. Yardım ettiğin içi teşekkür ederim bu arada.(Termal macun sürülmemiş olsa bile bu kadar sıcaklık normal midir?)
Bence çıkar bir bak, büyük olasılık etiket sökülmemiştir, eğer sökülüyse ve sorun devam ediyorsa corsair yazısı düz şekilde montaj et, çünkü ben hep düz bir şekilde gördüm.
H100i'nin beraberinde gelen termal macunu pek kaliteli değil, bu bile ısınma konusunda gerçek performansını yansıtamamasına sebep oluyor.
Kaliteli bir macun alın ve montajı aşağıdaki gibi yapın, vidaları gevşek bırakmayın.
Technopat'ın rehber videolarından montajı nasıl yapacağınızı bulabilirsiniz.