i7-4790 ve GTX 1660 Far Cry New Dawn FPS sorunu

Makaleler
3
Daha fazla  
Merhabalar. i7-4790 işlemci, 8 GB RAM ve GTX 1660 ekran kartına sahip bir sistemim var. Ancak Far Cry New Dawn oyununda bir türlü istediğim FPS'yi alamıyorum. GPU kullanımı bazı sahnelerde %100 olurken bazı sahnelerde %70 seviyelerinde kalıyor ve FPS 100 civarından 60'lı değerlere iniyor. Grafik ayarlarını ne kadar değiştirirsem değiştireyim bazı sahnelerde FPS değişmiyor. Darboğaz olmasına zaten ihtimal vermiyorum çünkü işlemci kullanımı %40-50 seviyelerinde dolaşıyor. Windows'da temiz çünkü daha yeni format attım, sürücülerim de güncel. Sizce bu oyunda optimizasyon sorunu mu vardır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka oyunlarda bu problem yok ise, Far Cry ile alakalı bir sorundur.
GTA 5, Shadow Of Mordor, Metro Exodus ve Far Cry 4 gibi oyunlarda bir sorun yaşamıyorum.
Aynen o yerler hocam. Mesela kapalı alanlarda 100'e yaklaşıyor. Ama böyle ormanlık alanlarda grafikleri ne kadar kısarsam kısayım değişen bir şey olmuyor. Demek ki ormanlık kısımları iyi optimize edememişler. Ekran kartı kullanımı %100 iken FPS düşse o zaman ekran kartının gücü yetmiyor derim ama GPU kullanımı %70 iken FPS 55-60 arasına iniyor o kısımlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…