i7-4790 ve GTX 1660 Far Cry New Dawn FPS sorunu

Makaleler
3
Daha fazla  
Merhabalar. i7-4790 işlemci, 8 GB RAM ve GTX 1660 ekran kartına sahip bir sistemim var. Ancak Far Cry New Dawn oyununda bir türlü istediğim FPS'yi alamıyorum. GPU kullanımı bazı sahnelerde %100 olurken bazı sahnelerde %70 seviyelerinde kalıyor ve FPS 100 civarından 60'lı değerlere iniyor. Grafik ayarlarını ne kadar değiştirirsem değiştireyim bazı sahnelerde FPS değişmiyor. Darboğaz olmasına zaten ihtimal vermiyorum çünkü işlemci kullanımı %40-50 seviyelerinde dolaşıyor. Windows'da temiz çünkü daha yeni format attım, sürücülerim de güncel. Sizce bu oyunda optimizasyon sorunu mu vardır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka oyunlarda bu problem yok ise, Far Cry ile alakalı bir sorundur.
GTA 5, Shadow Of Mordor, Metro Exodus ve Far Cry 4 gibi oyunlarda bir sorun yaşamıyorum.
O oyunu oynayıp bitirdim, genel olarak bu tarz bir sorunla karşılaşmadım, optimizasyonu da bildiğim kadarıyla kötü bir oyun değil. Dediğiniz kısım belli ormanlık alanlarda oluyorsa yanlış hatırlamıyorsam o yerlerde bu tarz bir durum vardı diye hatırlıyorum.
Aynen o yerler hocam. Mesela kapalı alanlarda 100'e yaklaşıyor. Ama böyle ormanlık alanlarda grafikleri ne kadar kısarsam kısayım değişen bir şey olmuyor. Demek ki ormanlık kısımları iyi optimize edememişler. Ekran kartı kullanımı %100 iken FPS düşse o zaman ekran kartının gücü yetmiyor derim ama GPU kullanımı %70 iken FPS 55-60 arasına iniyor o kısımlarda.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı