i7 4790 ve GTX 970 Sistemde Yüksek Fan Sesi ve Yavaşlama

Mendax

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sizden bir konuda yardım istiyorum ben bilgisayarı alalı 2 sene oldu. Bilgisayarım ilk başlarda normal olarak çok hızlıydı ama bana şimdi biraz yavaşlama var gibi geldi. Bilgisayarda GTX 970, Intel Core i7-4790, 8GB RAM var. Bilgisayar normalde gayet rahat kaldırabileceği oyunlarda az FPS vermeye başladı. Mesela Blade and Soul, Tera Online, League of Legends vs. acaba RAM mi yetersiz ve bilgisayarda öncekinden çok daha fazla fan sesi gelmeye başladı bunun nedeni nedir acaba ?

Sistemin gayet iyi gözüküyor. Darboğaz yapamaz. Aşırı uzun süredir format atmadan kullanıyorduysan büyük ihtimalle işletim sistemin çöp dosya dolmuştur ve driver dosyaları birbirine girmiştir. Özellikle Nvidia driverleri yüklemediğin zaman sapıtıyor, silip yüklemeyi deneyebilirsin.

Sen bir format atsan hiç fena olmaz ama. (win 10 kullan)

Sistemin gayet iyi gözüküyor. Darboğaz yapamaz. Aşırı uzun süredir format atmadan kullanıyorduysan büyük ihtimalle işletim sistemin çöp dosya dolmuştur ve driver dosyaları birbirine girmiştir. Özellikle Nvidia driverleri yüklemediğin zaman sapıtıyor, silip yüklemeyi deneyebilirsin.

Sen bir format atsan hiç fena olmaz ama. (win 10 kullan)

Zaten win 10 kullanıyorum ve dediğin gibi bilgisayar çok çöp doldu. Yakın zaman format atıcam ama benim bilgisayarda çok fazla oyun var bunların hepsi Harddisk'te acaba ben sadece SSD'ye(Windows içinde) format atsam olur mu ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı