i7 4790 ve R9 270X sistem yükseltme tavsiyesi

canZann

Kilopat
Arkadaşlar ben bilgisayarımı yükseltmek istiyorum. Genelde PUBG, CS:GO, Fortnite tarzı oyunlar oynayan birisiyim. 3000-4000 TL arası bir bütçe oluşturabilirim. Yeni bir PC almak yerine parçaları yükseltmek istiyorum ancak anakart ekran kartı RAM'ler. vs ne neye uyumludur, hangi ürünler birbiriyle daha iyi performans verir ve elimdeki parçalara neleri eklemeliyim neleri değiştirmeliyim gibi soru işaretleri var kafamda çünkü konu ile ilgili hiçbir teknik bilgiye sahip değilim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Benim sistemim:

Casper H81h3-M4 model anakart
ASUS R9 270X ekran kartı
i7 4790 3.60 GHz işlemci
8 GB DDR3 RAM (2X4GB)
Zalman ZM600 powersup
Zalman Z3 Plus kasa

Şimdi ben bu bahsettiğim oyunlarda daha yüksek FPS'ler alabilmek için elimdeki bu bütçeyle yeni bir PC almaya mı çalışmalıyım? Yoksa buradan kullanabileceğim parçalar var mı? Hangilerini yükseltmeliyim nasıl bir kombinasyon olmalı daha iyi performans için? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

İşlemcin gayet yeterli. SSD ve Ekran kartına takviye yapman yeterli olacaktır. Bir de elin değmişken anakartı :D Aynı anakart bende de var ama M7 modeli.

İşlemcin gayet yeterli. SSD ve Ekran kartına takviye yapman yeterli olacaktır. Bir de elin değmişken anakartı :D Aynı anakart bende de var ama M7 modeli.
teşekkür ederim yanıtın için hangi anakart ve ekran kartı önerirsin? ya da bu kart a hangi model eklemeliyim bu tarz bilgileri de belirtirsen çok işime yarar :)
Ben i7-4790 ile RTX 2060 kullanıyorum. Eğer monitörün 60 Hz ise GTX 1660 alabilirsin. 144Hz üstü monitör kullanıyorsan GTX 1660 Ti yada RTX 2060 alabilirsin ekran kartı olarak.
size de teşekkür ederim 144 hz monitörüm. BENQ XL2411

teşekkür ederim yanıtın için hangi anakart ve ekran kartı önerirsin? ya da bu kart a hangi model eklemeliyim bu tarz bilgileri de belirtirsen çok işime yarar :)

size de teşekkür ederim 144 hz monitörüm. BENQ XL2411
ASUS MAXIMUS VI HERO öneriliyor LGA 1150 için
Ekran kartı için ise RTX modeline bakabilirsin eğer bütçen yetmiyosa GTX 1660

Anakart bellek slotu 4 adet ise 2 adet daha 4gb modül almanız bellek konusunda yeterli olacaktır.
Ekran kartı konusunda 1660ti gibi bir kart uygun olacaktır işlemci yeterli olur.
Bir de SSD ile sisteminiz oldukça güçlü olacaktır.

Ekran kartı için ise RTX modeline bakabilirsin eğer bütçen yetmiyosa GTX 1660
teşekkür ederim
RTX 2060, 8 GB RAM ek almışken 32 de yapabilirsin. M2 SSD ekle. Tamamdır.
teşekkür ederim
Anakart bellek slotu 4 adet ise 2 adet daha 4gb modül almanız bellek konusunda yeterli olacaktır.
Ekran kartı konusunda 1660ti gibi bir kart uygun olacaktır işlemci yeterli olur.
Bir de SSD ile sisteminiz oldukça güçlü olacaktır.
2 adet bellek slotu var. Sizce anakartı da gaming bi anakart almalı mıyım onu da güncellemeli miyim biraz zorlayıp ve bana maliyeti ne olur anakartın bu sistem için ?
ya da RTX 2060 alıp 2x4 gb ram leri 2x8 le değiştirsem çok performans farkı olur mu ?
ya da RTX 2060 alıp 2x4 gb ram leri 2x8 le değiştirsem çok performans farkı olur mu ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı