İ7 4790 vs İ5 4690K

Yusufgenc

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemi topladığımda İ7 4790 yoktu. Bende İ7 4790K istedim oda yoktu Bende İ7 4770 ya da İ5 4690 istedim onlar da yoktu. H97M anakartın yanına İ5 4690K almak zorunda kaldım.

Sorum : İ7 4790 ile İ5 4690K arasında render ve oyun performansında ne kadar fark var?

Cok düsük bir performans farki olur arada...

Cpu Compare öyle diyor. Ama sonunda 4790 kazanir.
Neden bu kadar fiyat farkı var? İnsan istediği işlrmciyi alamayınca içine oturuyor.

Bu arada alacağım zaman Vatan'nin internet sitesinde stok var olarak gözüküyordu. Ama adamlar stokta yok dedi.

Genelde islemci sonundaki K yani Overclock ibaresinden dolayi para farki cogalmakta.

Islemcinin oyun performansina cok fazla etkisi olmadigina bircok insan bagira bagira söylüyor zaten. Ekran kartidir oyundaki performansi etkileyen hardware.
Render islemlerinde evet, islemci cok is görüyor. Lakin zaten profesyonel olarak render vs. isleri ile ugrasiyor iseniz zaten gidin I7 5960K alin.

Ama bahsettiginiz her iki islemcide performans acisindan oldukca doyurucu bence.

Ben masaüstümde i7 3770 kullaniyorum mesela, hem render, hem oyunlar canavar gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…