Aliwave
Kilopat
Daha fazla
1 hafta içinde masaüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. İkisinin de ekran kartı GTX950. Birinin işlemcisi i3 4170 diğerinin i3 6100. Eğer 4.nesil sistemi alırsam i7 4790 ile değiştirebilirim(ücretsiz). Eğer i3 6100’lü sistemi alırsam da 1-2 ay içinde i5 6400’e upgrade edebilirim. Sizce DDR4 teknolojisini kullanıp i5 6400’ı mı kullanmalıyım yoksa i7 4790’ın 8 çekirdek gücünü mü? İzlediğim test videolarına göre i7 4790 hala çok daha güçlü bir işlemci ama gelinecek son nokta.
Yani daha fazla yükseltmeye açık değil. İleride ekran kartını da güncelleyip RX480 takmayı düşünüyorum. Forumdaki çoğu kişi güncel sistem kullanmamı önerecektir ben de yeni nesil donanımlar kullanmak istiyorum açıkçası ama bazı konular gördüm i5 6400’ın darboğaz yaptığı yönünde üstelik performansı da eski bir i7’den düşük. Kafamı karıştırdı açıkçası. Önerilerinizi bekliyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yani daha fazla yükseltmeye açık değil. İleride ekran kartını da güncelleyip RX480 takmayı düşünüyorum. Forumdaki çoğu kişi güncel sistem kullanmamı önerecektir ben de yeni nesil donanımlar kullanmak istiyorum açıkçası ama bazı konular gördüm i5 6400’ın darboğaz yaptığı yönünde üstelik performansı da eski bir i7’den düşük. Kafamı karıştırdı açıkçası. Önerilerinizi bekliyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: