i7 4790K 90 derece ısınma sorunu

Yakma? Alt tarafı 4 Pinli bir PWM kabloyu takacaksın. O bilgisayarcı da işini biliyor, bir kablo takmaya para mı istiyor?

Biraz uzun sürdü yazmam çünkü birkaç teste soktum bilgisayarı ve gayet iyi şuan derecesi. Dediğiniz gibi parçaları takan tanıdığım her şeye para alıyor ya bilmiş herif 2 tane yuvayı boşa çıkarmış internet üzerinden baktığım kadar o parçalarda takılıyormuş birbirine taktım ve dediğin gibi ana kabloyu Cpu Header girişine takınca sorun düzeldi ve şuan program üzerinden fan hızını değiştirebiliyorum. Tüm yardımlarınız için teşekkürler...

Yük altında 76 derece oluyor bence o kablolamaya göre gayet iyi birde bende ek 2 tane sistem fanı takılı max 1000RPM de çalışıyorlar.

Thermaltake Core V31 Pencereli ATX Kasa

Yeni kasa aldım geçen hafta sistemimi değiştiricem birkaç aya yeni kasamda NZXT H440

Yahu işlemcinin içindeki kendi stok soğutucu bloğunu taksan bile ısı bu kadar yükselmez. Bu durum sadece soğutucu fanıyla alakalı değil gibi geldi. Overclock yaptın mı? CPU-Z programıyla önce Validate sonra submit yap kendiliğinden açılan sayfayı buraya kopyala bakalım neler var neler yok.

CPUID CPU-Z

Buyrun hocam bu arada ısı sorunum düzeldi fakat oyunlarda fps gene düşük

Intel Core i7 4790K @ 2699.37 MHz - CPU-Z VALIDATOR

İşlemciyi birde bench testine soktum böyle kötü değerler çıktı

İşlemcin yüksek sıcaklık yüzünden Uncore olmuş normalde 4GHz hızında çalışması gerekirken 2.7 GHz hızına düşmüş görünüyor. Bu şekilde kullanman pek sağlıklı olmaz. Saatli bomba gibi her an donanım hasarı yaşaman olasıdır. BIOS'tan tüm ayarları sıfırlamayı dene istersen.

Ben o işlemciyi Z97 Gaming 5 212 Evo soğutucu kullanıyorum. Benim sonuçlar böyle bir karşılaştır istersen.

Intel Core i7 4790K @ 4000.5 MHz - CPU-Z VALIDATOR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…