- Makaleler
- 1
Arkadaşlar işlemcinin Ryzen 5 2600'ün ensesinde olduğunu gördüm. Fiyatı da gayet makul geliyor. Sizce mantıklı mı böyle bir işlemci almak?
Merhaba, sistemi en baştan toplayacağım. Bu yüzden elimde bir parça bile yok.Zaten hazırda intel 4. nesil sisteminiz varsa, ve Anakart, CPU ve RAM'i (dolayısı ile tüm sistemi) yenilemek istemiyorsanız ve de 4790K'nın gücü sizin için yeterli ise alınabilir.
Geçen yaz i5-4590 kullanırken GTX 1660 Ti almıştım ve aşırı şekilde işlemci darboğazı oluşmuştu. Ben de çözüm olarak i7-4790K'ya geçtim. Anakartım H chipset olduğundan overclock yapamıyorum ama CPU stok hali ile yeterli geldi ancak tam sınırda. Örneğin kartım RTX 2060 olsa bir miktar darboğaz olacaktı ve overclock gerekecekti.
Sistemi en baştan toplayacağım için alınıp kullanma durumunu öğrenmek istedim. Sizce böyle bir sisteme mi yatırım yapmalıyım?4790k devrinin efsane işlemcisi ancak şuan karaborsa fiyat olarak ne kadar buldunuz ? Çünkü 950-1000 arası R5 2600 bulunabiliyor.
Doğru OC sistemi yıpratmaz.Yeni sistem topluyorsanız, 4. nesil Intel'e yatırım yapmak pek mantıklı değil. Şu zamanda Ryzen 5 3600 bir sistem toplamak uygun olur. Eğer böyle bir sistem bütçenizi aşıyorsa 2. el olarak düşünebilirsiniz, sonuçta 4790K'yı da 2. el alacaksınız ve muhtemelen overclock yapılmış oldukça yıpranmış bir sistem olacak.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.