Herkese Merhaba arkadaşlar Hayırlı RAMAZAN'lar öncelikle. Ben Technopat'taki tüm sistem tavsiyelerine baktım. Bunlardan yararlanarak kendime bir kasa toplayacağım. Aşağıda parçaların linklerini verdim. Yakında sipariş vereceğim ancak: Parçalar birbiriyle uyumlu mu? Technopat'ta önerilen parçalarla birebir mi? 2x4 8Gb Bellek(Ram) seçmek yerine 2x8 16GB kullanmayı tercih ediyorum sistemimde sıkıntı olur'mu? Size bunları danışacağım bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Yaklaşık 4 Milyarlık alışveriş olacağı için işimi garantiye almak istedim.Benim CD-Rom'um ve HDD'im var. Ek olarak kesinlikle lazım olan, bu kasayı ferah tutmak için güzel bir soğutucu önerisi. Ve Monitör , Mouse , Klavye önerilerine'de açığım.
Özet olarak :
1)Aşşağıda verdiğim linklerde'ki parçalar uyumlu'mu? (Kaynak: Technopat Sistem tavsiyeleri)
2)Bu sistem için güzel bir soğutucu ve SSD Önerisi Rica ediyorum.
3)Ram 2x4Gb Yerine 2x8 Kullanmak bana sıkıntı olur'mu ?
4)Klavye, Mouse ve Monitör önerilerine açığım.
Yardımcı olan, olmayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Anakartı Z97 seçmeniz gerekir çünkü işlemciniz O.C. ye açık.
SSD olarak Samsung 850 Evo alabilirsiniz. Sıvı soğutma hakkında bilgim yok.
Sıkıntı olmaz.
Klavye mouse ve monitör için bütçe söylerseniz öneri yaparım.
Arkadaşım yazdığın kasa yerine Xigmatek Talon kasayı tavsiye ederim üstelik 750 watt silver 80+ güç kaynağı cabası böylece ilerde sistemin SLI'a açık hale gelir .
Ayrıca Asus GTX 970 o.c olarak en düşük değerlere sahip 970 o yüzden MSI yada GIGABYTE 970 lerden birini seçmende fayda var işlemciye gelince 4790 yerine 4790k almakda fayda var ki sistemin o.c'a açık hale gelsin verdiğin paraya değsin sonuçta değil mi .
Öncelikle Hepinize çok çok teşekkür ediyorum yardımcı olduğunuz için. Tavsiyeleriniz doğrultusunda şöyle bir sistem topladım.
Kasayı Cm Yerine Xigmatek Seçtim ancak bu parçalar sığarmı onu bilen biri söylerse çok iyi olur. 750W Güç kaynağı kasaya dahil. Kasa hakkında 1 tane kötü yorum göremedim. Cm HAF 912'yi düşündüm ancak onun Güç kaynağı bir süre sonra cızırtı yaptığı söyleniyor bu sebeple ve kasanın güzel bişey olması için bunu seçmiş bulunmaktayım dediğim gibi z97 Sığarmı buna size bunu danışıyorum. Verdiğim(önerdiğiniz) parçalar uyumlumudur? Ve soğutucu tavsiyesi rica ediyorum bu işlemci için ben sıvı soğutucu alacağım ona göre öneri yaparsanız iyi olur kasam buna müsayit.
Monitör olarak Asus VN247H modelini kullanıyorum ve gayet memnunum. Size de öneririm. 1ms tepki süresi, çift hdmi girişi ve hoparlörleri var. Vga girişi var ancak dvi yok.