i7 4790K Oyunlarda CPU Hızının Düşmesi

jhonnytears

Decapat
Arkadaşlar öncelikle merhaba.

Technopat'a yeni üye oldum ve ilk konumdur, bu yaşadığım sıkıntıların bu platformda çözülebileceğine inanıyorum. Sahip olduğum sistemde oyunlarda ufak tefek kasmalar, FPS droplar yasamaya başladım. 4 gün önce yeni ekran kartı aldım MSI GTX 1060 6GB GAMİNG X 6G ekran kartını alırken düşük FPS'ten kurtulacağımı düşünürken şimdi de bu işlemci hız problemi ortaya çıktı. Bilgisayarda gezinirken video vs. izlerken sıkıntısız 4.0-4.50 arası GHz'e sahibim fakat çeşitli oyunlarda bu değer 2.0'a kadar düşmekte, bu olması gereken bir şeymiş gibi gelmedi bana. Bununla birlikte internette izlediğim videolarda insanlar 1060 ekran kartları ile çeşitli oyunlarda ultra ayarlarda 60-70 FPS alırken benim bazı noktalarda 40 FPS'leri gördüğüm bile oluyor.

Size daha yardımcı olmak için sistem bilgilerimi yazayım:
  • İşlemci: Intel Core i7-4790K, 4.00GHz
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 (6GB)
  • Bellek: CORSAIR 16GB(2x8) Vengeance DDR3 1600MHz CL9
  • Güç kaynağı : 600WThermaltake
  • Anakart : Asus H97M-PLUS
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Isınma sorunu gibi geliyor. Termal macunu ve işlemci fanını kontrol edermisiniz? Ayrıca kasanızın içini en son ne zaman temizlediniz?

Fan sorunsuz çalışıyor. Macun aldığımdan beri sürmedim. Isınma ile ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü bilgisayarı açar açmaz oyuna girdiğimde de aynı sorunu yaşıyorum. Bios güncelleyeceğim bugün sizce yararı olur mu?

Speedfan yada aida64 ile sıcaklık değerlerini atar mısınız. Sorun sıcaklıktan kaynaklanıyor BIOS güncellerseniz düzelme ihtimali var.

Speedfan yada aida64 ile sıcaklık değerlerini atar mısınız. Sorun sıcaklıktan kaynaklanıyor BIOS güncellerseniz düzelme ihtimali var.
Bıos güncellemesini yaptıktan sonra böyle bir problemle karşılaştım ne yapmalıyım?

Bu da speedfan testi.

Bıos güncellemesini yaptıktan sonra böyle bir problemle karşılaştım ne yapmalıyım?

Bu da speedfan testi.

Buda bahsettiğim sorun.

Son düzenleme:
İşlemci boşta 55 derecede çalışıyor. Termal macununu yenileyip öyle test edermisin?
Tamamdır macun yenileyip tekrar deneyeceğim.
Tamamdır macun yenileyip tekrar deneyeceğim.

Stress tesi sonucu.

Hızın sebebi ise %100 kullanılmamasıdır stres testine sokup öyle atar mısınız.
Size de yolluyorum.

Hızın sebebi ise %100 kullanılmamasıdır stres testine sokup öyle atar mısınız.

Buda cpu'ya selftest yaparken ki değerler.

İşlemci boşta 55 derecede çalışıyor. Termal macununu yenileyip öyle test edermisin?

Böyle bir sorun almaktayım. Sanırım cpu sıcaklıktan dolayı %100 çalışamıyor ve hızı düşüyor. Ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…