i7 4790k sistem RAM Channel uyumluluğu

Onur Bey

Hectopat
Yer
İzmir
Arkadaşlar benim bir arkadaşım bilgisayarında 12 GB RAM kullanıyor, işlemcisi i7 4790k. Bende ise i5 4690k var. İşlemcimin sitesinde RAM desteğinin en fazla dual channel olacağı yazıyor. Bende şu an tek modül 8GB var. Ben 3 veya 4 slota da aynı RAM'den taksam sorun çıkartır mı ? Ayrıca bazı yerlerde 4790k ile 32 GB, 24 GB RAM kullananlar varmış. Onlar nasıl kullanıyorlar ? Dual channel değil de 3 slot veya quad channel kullansak, bellekleri tam verimli çalıştıramıyor muyuz ? Nedir bu uyumluluk ?

Hiçbir Allah'ın kulunun bir bilgisi yok mu konu hakkında ?

Dual-Channel olarak kullanırsan, yük uyumlu şekilde bölünecektir ve belleklere yük eşit binecektir. Kullandığınız işlemci Quad-Channel destekliyorsa eğer, yük 4 belleğe yayılır ve daha performanslı çalışır. Ben bu konuyu merak ettim ve tek modül Veritech 8 GB 1333 MHz bellek ile Kingston 2x2 1600 MHz bellek ile oyun performansını ölçtüm. 1 FPS bile fark etmedi dalgalı sonuçları ele almazsak.

@JaroxJamaica Çok teşekkür ederim cevabınız için. O zaman ben Quad-Channel kullanabilir miyim ? İşlemcimin Quad-Channel uyumluluğu yok fakat i7-4790k ile Quad-Channel kullanan arkadaşlarım var. Bir sorun olmaz mı yani ?

4 slota da ram takınca 4 kanal çalışacak diye birşey yok. 4 ram yine çift kanal olarak çalışır.
Bunlara ilave hem işlemcin hem de anakartın çift kanal destekli. 4 kanal kullanma ihtimalin "0" sıfır.
4 kanal x99 anakartta var. O da sadece 2000TL cik.

O zaman neden 4 slot koymuşlar anakarta ?

4 Adet 8gb ram takıp 32gb rami kullanabilmek için. 4 kanal anakartlarda 8 adet ram slotu var.

4 Adet 8gb ram takıp 32gb rami kullanabilmek için. 4 kanal anakartlarda 8 adet ram slotu var.
Onu demek istemedim. Anakartım Msi Z97 Gaming 5. Ve 1150 soket tipi var. Ben bu soket tipinde Quad-Channel uyumluluğu olan işlemci görmedim. O zaman verdiğiniz cevaba göre, 8 slotu olan X99 anakartlarda 64GB kullanılabilir mi, benim anakartımla da 32GB RAM kullanılabilir mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…