i7 4790K Sistem Uyumu

mrtcntn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Sinerji.gen.tr'den şöyle bir sistem topladım. Genel olarak oyunlar ve MATLAB, SolidWorks gibi mühendislik programları akıcı çalışsın istiyorum. Oyunlarda 60-70FPS'den yukarıda gözüm yok pek

İntel i7 4790K İşlemci
Gigabyte Z87M-D3H Anakart
MSI GTX 970 Gaming Ekran Kartı
Seagate 1TB 7200RPM HDD
Hi-Level 240GB SSD
Corsair 4GB 1600Mhz Bellek (2 adet)
Xigmatek Asgard 381 500W Kasa

Öncelikle abartılmadığı sürece bütçe sıkıntım yok her teklife açığım. MSI'ın sitesinden hesapladığım kadarıyla 500W kasa yeterli gelecek gibi görünüyor, yetmez derseniz 600W olan 382 modeline geçebilirim.

Asıl tereddütü anakartta yaşıyorum, 4 RAM slotlu ucuz bir anakartın bana yeteceği görüşündeyim fakat uyumluluk sorunu yaşar mıyım bilemiyorum. Bunun dışında bu parçalarla kötü tecrübeleriniz olduysa yazarsanız sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Matlab ve solidworkste OC yapmanın fazla bir getirisi yok. O yüzden 4790 ve h97 chipset bir anakart daha uygun olacaktır. SSD tercihinde samsung dışında hemen hemen bütün modeller bir şekilde başarısız. Belli bir süre sonra yapılan testlerde değer kayıpları samsung evolara göre çok daha fazla.Önerdiğim sisteme bir de 80-120 lira arasu bir soğutucu eklenebilir.

Öncelikle SSD'den başlamak istiyorum.SSD olarak Samsung 850Evo tecih edilmesi yönünde ısrarcıyım.Anakart olarak MSI Z97 Gaming 3 almak daha mantıklı gibi geliyor.Dediğiniz gibi Kasa olarak 600W olanını tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.Diğer bileşenler güzel görünüyor,tavsiyelerim bu kadar.

İYİ SOSYALLER !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…