i7 4790K Sistem

fatihtosunoglu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaslar.. Aslinda teknolojiyle pek icli disli degilimdir. Laptop'a umarsizca şiveps dokup 1400 tl masraf cikinca onu komurlugun bas kosesine koydum. Kendi tekno cahilligimle bir sistem edindim sizinde fikirlerinizi almak istiyorum.

Ne bekliyorum? Dota2yi , rome total war 2yi , 2k15 ve bf4ü ultra olmadi high.hadi en kotu ama akici bi sekilde mediumda uzun sureli saglikli bi sekilde oyun oynamk. Birde overclock.

Edindigim sistem:
  • İntel i core 7 4790k soket 4.0 ghz 8 mb cache 22nm işlemci
  • Msi z97 gaming 9 ac ddr3 3300 mhz (o.c) hdmi&dp anakart , ac destegi
  • Msi gtx780 lighting gddr5 3gb 384 bit nvidiea geforce dx 11.1 ekrankarti
  • Cooler master seidon 120v sivi sogutma sistemi
  • Corsair carbide serisi 400r midt atx kasa
  • Corsair rm serisi 80plus gold 750w full moduler guc kaynagi
  • Wd 3.5" 1 tb sata 3.0 7200 rpm 64mb cache harddisk
  • Corsair 16 gb (2x8) vengeance pro ddr3 1866mhz cl9 ram
  • Windows 8.1 sl 64 bit turkce
Simdiden yorumlariniz icin tesekkurler. Keske sistemi toplamadan once bu siteyi , recey beyi ve ali beyi tanimis olsaydim. En basiti gtx78ti diye bir sey varmis bunu buradn ogrendim. İlk mesajim oldu ve biraz uzun oldu , mobilden yazdigim icin kusuruma bakmayin hatalarim icin.. Tekrardan iyi geceler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağı aşırı olmuş Corsair CX 600W işinizi görür ayrıca sadece oyun amaçlı ise işlemci 4690K daha az maliyetli olur. Ekran kartını da MSI GTX 980 seç. Ayrıca o işlemci soğutucusu fazla sesli çalışıyor ve performansı da yeterince iyi değil onun yerine Cooler Master Hyper 212 Evo' yu tercih edebilirsiniz.

Hepinize cok tesekkurler. Dediklerinizi dikkate alacagim. Masaustunun en guzel yanlarindan biride rahat bi sekilde bilesen degistirmek. Bir de ssd olarak ne onerirsiniz? Ben o teknolojiyle burda tanistim yine.. Birde sey soracagim. Windowsu kurduktan sonra alacagim ssd'yle sistem baslatmasini ssdli yapabilir miyiz?

Resim alabilir miyiz? Anakart ve Ram'den kısarak GTX980'e zorlanabilirdi. Yine hayırlı olsun.

Resim suan icin mumkun degil , kargodan geliyor. Geldigi zaman yine burdan paylasirim . Tesekkur ederim bu arada.

Samsung Evo serisine bakabilirsin. Sistemi SSD'den başlatmak için Windows'u SSD'ye bir kez daha kurman lazım.
İnsan bazen hayret ediyor :) Ogrenmenin yaşı yok. 2.kez cevapladigin icin tesekkurler. En azindan bundan sonra nelere dikkat edecegimi ogreniyorum.

Hayırlı olsun sistemin öncelikle. Performans alabileceğin bir sistem. İşlemci ve anakart seçimin gayet güzel ancak ekran kartını da işlemci ve anakart gibi güncel tutabilirdin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı