i7 4790K tabanlı sistem toplama

HasanDilek

Hectopat
Öncelikle herkese merhaba teknoloji bilgeleri ve Technopat severleri. Şöyle bir sorum olacak ki ben böyle bir sistem topladım. Bütçe 5000 TL. Bunun için kaç watt'lık bir PSU gider ve de parçaların iyi yanları kötü yanları ile ilgili tavsiyelerinizi söylerseniz sevinirim. Asus Strix modelini seçmedim kart modeli çünkü MSI'ın kartlar üzerindeki yaptığı soğutma sistemleri daha kaliteli ve daha iyi diyorlar. Bir de ufak bir kasa önerisi olursa çok sevinirim :D Eksik parça varsa belirtin PC'den pek anlayan birisi de değilim ayrıca :)

assdd.PNG Capture.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle herkese merhaba teknoloji bilgeleri ve Technopat severleri. Şöyle bir sorum olacak ki ben böyle bir sistem topladım. Bütçe 5000 TL. Bunun için kaç watt'lık bir PSU gider ve de parçaların iyi yanları kötü yanları ile ilgili tavsiyelerinizi söylerseniz sevinirim. Asus Strix modelini seçmedim kart modeli çünkü MSI'ın kartlar üzerindeki yaptığı soğutma sistemleri daha kaliteli ve daha iyi diyorlar. Bir de ufak bir kasa önerisi olursa çok sevinirim :D Eksik parça varsa belirtin PC'den pek anlayan birisi de değilim ayrıca :)

Eki Görüntüle 164952 Eki Görüntüle 164953
Hocam sadece başlığı okuyarak yazıyorum. Haswell'i bırak, Skylake'a geç.

Şöyle bir sorum daha olucak hocam. Skylake ile Haswell arasındaki fark ne kadardır , ben eğer ki Haswell toplarsam aradaki sistem hizliliginda pek bir fark olurmu ? Teşekkürler şimdiden :)

Belki dusunursun 2. El olayi. Sen Skylake'nin ustune bir nesil daha cikarsa senin islemcin 2 nesil eski oluyor. Yeni islemci aldigin zaman bu islemciyi satacaksin. Iste kim 2 nesil islemciyi almak ister ? Fiyat uygun olmasi lazim baya zarar edersin 5 e aldigini 1 e satmis gibi zarar olur. Ama skylake 2.elde haswell kadar değer kaybedecegini sanmam.

Birde Watt/Performans olayi.

DDR4 olayi. Daha yuksek MHz ( oyuncuysan cok fark etmez. )

Aklima geldikce editlerim.

Not : mobildeyim. Kusra bakmayin yazim hatalarimdan dolayi.

Şöyle bir sorum daha olucak hocam. Skylake ile Haswell arasındaki fark ne kadardır , ben eğer ki Haswell toplarsam aradaki sistem hizliliginda pek bir fark olurmu ? Teşekkürler şimdiden :)
Maximum %10 diyeyim ancak burada şu olay var: samsung s3 hala tüm android oyunlarını kasmadan açabiliyor ancak kimse s3 almıyor. Gibi...
Syklake enerji verimliliği bakımından daha iyi, işlem/watt oranı yüksek. Daha düşük güçle daha performanslı çalışıyor.
Birde şu var, haswell'in eskidiği gibi skylake'da eskiyecek 1-2 seneye. Performans olarak çok fark yok, ancak skylake fiyat/performans olarak daha iyi. Karar sizin...

Arkadaşlar sistem önerileriniz için çok sağolun. İşlemcimi skylake olarak değiştirmeyi düşünüyorum fakat ben zaten bu sistemi topladıktan sonra hemen satmayı düşünmüyorum en azından 5 sene götürür beni bence diye düşünüyorum. Artı olarak ben liseli bir kardeşinizim , yazın çalışıp bir sistem kurmayı düşünüyorum yani hani bu işlemcinin üstüne yeni işlemci çıkmış hemen onu almalıyım diyenlerden de değilim :D Kullanmak için alıyorum satmak için değil :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı