i7 4790K Turbo Frekansta 4.2 GHz'de Çalışıyor

Makaleler
3
Bu işlemcinin Turbo frekansta otomatik olarak 4.4 GHz olması gerekmiyor mu? Overclock vs olmadan standart şartlarda 4.4 GHz görmesi lazım lakin gerek stress testi gerek görev yöneticisinde 4.2 GHz üzerine geçmiyor. Enerji yönetiminde yüksekte seçsem aynı, neden kaynaklanıyor? Overclock olayına girmedim, H97 serisi bir anakartım var. Lakin standart Turbo booster frekansı olan 4.4 GHz görmesi gerektiğini düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• dd.png
    dd.png
    40,2 KB · Görüntüleme: 91
Bu işlemcinin Turbo frekansta otomatik olarak 4.4 GHz olması gerekmiyor mu? Overclock vs olmadan standart şartlarda 4.4 GHz görmesi lazım lakin gerek stress testi gerek görev yöneticisinde 4.2 GHz üzerine geçmiyor. Enerji yönetiminde yüksekte seçsem aynı, neden kaynaklanıyor? Overclock olayına girmedim, H97 serisi bir anakartım var. Lakin standart Turbo booster frekansı olan 4.4 GHz görmesi gerektiğini düşünüyorum.

Hepsi 4.4 olmaz sadece 1 veya 2 çekirdek 4.4 olur gerisi 4.2 olur.

Paylaştığım fotoyu baz alalım, nette kontrol ettiğimde buradaki değerin 4.3-4.4 olanları var.Onlarda niye böyle gözüküyorda bende 4.2 gözüküyor acaba? Hani şundan diyorum bir ayarı, bir kısıtlamaya maruz kalıp tam verimini alamıyor muyum onu araştırıyorumda.

Paylaştığım fotoyu baz alalım, nette kontrol ettiğimde buradaki değerin 4.3-4.4 olanları var.Onlarda niye böyle gözüküyorda bende 4.2 gözüküyor acaba? Hani şundan diyorum bir ayarı, bir kısıtlamaya maruz kalıp tam verimini alamıyor muyum onu araştırıyorumda.
Farkında mısınız bilmiyorum ama orada "Core #0" yazıyor. Diğer 3 çekirdekten bir tanesi 4.4ghz çalışıyordur emin olun.

Paylaştığım fotoyu baz alalım, nette kontrol ettiğimde buradaki değerin 4.3-4.4 olanları var. Onlarda niye böyle gözüküyorda bende 4.2 gözüküyor acaba? Hani şundan diyorum bir ayarı, bir kısıtlamaya maruz kalıp tam verimini alamıyor muyum onu araştırıyorumda.

Her üretilen parça aynı şekilde çalışmaz her birinde faarklı parça kullanılır örneğin: 1000 tane üretilir malzemeler biter başka malzeme alırlar. Kimisi kaliteli çıkar kimisi kötü çıkar.

Kutu dışına 4.4Ghz yazılması tüketiciyi yanıltmaya yönelik bir hareket olmuyor mu o zaman? Sizin dediğiniz gibi bir ibareyide kutuya veya resmi tanıtım içeriğine eklemeleri lazım.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    19,8 KB · Görüntüleme: 66
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı