i7 4790K ve GTX 1050 sistem düşük performans sorunu

Burak M.

Decapat
Dün i7 4790K işlemci ve Asus H97 Plus anakart aldım, elimde olan 16 GB RAM ile birlikte kasa içine yerleştirdim ama beklentilerimi karşılamadı. Eski sistemle aynı çalıyor, nedenini anlayamadım.

Eski sistem;
  • i3 7100 3.9 GHz
  • MSI H110M Pro VD anakart
  • 8 GB DDR4 2400 MHz RAM
  • MSI GTX 1050 Gaming X 2 GB
  • Kingston 240 GB SSD

Yeni sistem;
  • i7 4790K 4.0 GHz
  • Asus H97 Plus anakart
  • MSI GTX 1050 Gaming X 2 GB
  • 8 GB Gskill 1866 MHz RAM
  • 8 GB Corsair Vengeance 1600 MHz RAM
Gözle görülür bir artış olmayınca 2 adet benchmark testi yaptım, ikisinde de düşük kaldı, neden dolayı olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Grafik testi yapıyorsanız normal. Ekran kartı aynı, çok ufak farklar çıkar. İşlemci testlerinde asıl farkı görürsünüz. Ayrıca fark görebileceğiniz oyunlar AAA ve multiplayer oyunlardır.

Grafik testi yapıyorsanız normal. Ekran kartı aynı, çok ufak farklar çıkar. İşlemci testlerinde asıl farkı görürsünüz. Ayrıca fark görebileceğiniz oyunlar AAA ve multiplayer oyunlardır.

Grafik testi değil tamamen sistem üzerine yaptığım testlerde sonuçlar bu şekilde çıktı. Sistemsel bi sorunmudur yoksa başka bi problem mi var bilmiyorum.
User Benchmark'ta 4790K 94 puan alıyor bende 39-40 da kaldı ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı