i7 4790K ve GTX 1050 Ti sistem toplamak mantıklı mı?

aercan001

Hectopat
Daha fazla  
Tahmin edebileceğiniz gibi kısıtlı bir bütçem var. Bunun için ikinci el olarak baktığımda 4790K işlemci 16GB 2133 MHz RAM, 1050 Ti ekran kartı, PSU, anakart ve kasa bana 2000TL gibi bir rakam çıkıyor.
Sizce bu sistemi toplamak mantıklı mı? Yoksa alternatif bir sistem toplanabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe nedeniyle 2. el sistem toplamak mantıklı. Temiz kullanılmış bir sistem bulabilirseniz olabilir.

Sıfır bir sistem toplamak isterseniz olayın iki boyutu var.

İntel boyutunda; 8. Nesil İntel toplamak istersek anakartlar çok pahalı. 7. Nesil toplamak istersen uygun fiyatlı bir sistem toplanabilir.

AMD boyutunda; sistem toplamak fiyat olarak avantajlı, güzel bir sistem toplanabilir.

Tam bütçeniz nedir ?

Seçtiğin parçalar süper. i7-4790K i5-6600K'dan bile daha kaliteli ve uzun ömürlü bir işlemci. Ekran kartı seçiminde süper. Bu paraya temiz böyle bir sistem bulursan süper. Çünkü 2.el piyasası dolardan daha hızlı yükseliyor.

Teşekkürler yorumunuz için tam bütçem 2200TL. Dediğim gibi çok düşük bir bütçem var.

Teşekkürler yorumunuz için. Sistem olarak değilde parça parça bu fiyata sistemi kurabiliyorum. Her parçayı kontrol ederek aldığımda ise mantıklı olacağını en azından 2-3 yıl rahat bir şekilde idare edeceğimi düşündüğüm bir sistem bu zaten aşırı güncel oyunda oynayan birisi değilim CS gibi eski oyunları severim render vs. gibi birşey içinde kullanmayacağım e-spor amaçlı bir sistem olacak yanılmadığımı duymak güzel...

Başım 2.el parça alırken çok yandı. Öncelikle kimse gerizekalı değil. Ucuz fiyata bırakıyorsa genelde bir sorunu vardır muhakkak. ilk bakışta anlamazsın sonradan çakarsın olayı ama çok geç olur. 2. el telefon aldım .Telefon güzeldi ama çok ısınıyordu. Notebook aldım. Sol hoparlörden ses gelmediğini farkettim 1 hafta sonra. Başka notebook aldım mavi ekran hatası verip durdu 1 ay sonra. Dikkat edin sizde özelikle işlemcinin ısınma sorunun olup olmadığı sorun.

Bu şekilde alırsan işlemci ekran kartı orantısızlığı olur. 4790K her ne kadar 1050 Ti'den eski olsa da 1050 Ti'nin dengi değildir. O işlemciyi alıyorsan yanına en az 1060 580 falan almalısın. 1050 Ti alacaksan da 4790K fazla kaçar o mimarinin I5 4460 ya da 4590 işlemcileri yeterli olur.

Sistem iyi güzel ama espor için olduğunu belirtmişsiniz i7-4790 espor için çok çok fazla işlemci.işlemciyi i5 4440 seviyelerine çekip ekran kartını 1060 yapabilirsen daha uygun olur senin için.Yada i5+1050Ti artan paraya ssd eklemesi yapabilirsin.

İşlemci fazla gibi evet lakin işlemci bana 650-700 e gelecek uygun fiyat diye bu işlemciye baktım normalde ikinci el 900 lira civarlarında geziniyor bu işlemci

İşlemci fazla diyosunuz, fakat sistemi 3 sene kullanacağım demiş, ilerde çıkacak ve işlemci gereksinimi yüksek olacak olan oyunlarda işlemciyi düşürüp, ekran kartını yükselttiği taktirde işlemci darboğazı yaşayacağı aşikârdır. ®

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…