Sistem bu arkadaşlar. Dediğim gibi ilk kez kendim sistem topluyorum. Bütçe sıkıntısı yok almışken 3-4 sene kullanmak istiyorum. Parçalar uygun mu ?
(Sogutma konusunda hiç fikrim olmadıgından boş geçtim o konudada yardımcı olursanız sevinirim)
Bu parçalar verdiğim linkteki parçalarla değişirse daha iyi bir sistem olur. Alıdığın Ram'deki CL değeri ne kadar düşük olursa o kadar daha iyi olur diye biliyorum. Anakart'a o kadar para verceğine MSI Z97 Gaming 5 alsan ekran kartına takviye yapabilirsin.
ROG Poseidon'lar hybrid soğutma destekliyor. Eğer kasanda Custom sıvı soğutma sistemi varsa (boruları kendin döşediğin, sıvısını senin koyduğun, periyodik bakımını yaptığın); sıvı borularını, kartın üstündeki yuvalara yerleştiriyorsun ve R9 295X2'deki gibi hybrid kullanıyorsun. Tek artısı bu. Tabi kart daha serin olunca, O.C potansiyeli de artıyor, ömrü de uzun oluyor. Poseidon'ların daha pahalı olmasının sebebi bu. Yoksa GTX970, GTX780'den daha performanslı olup GTX780Ti ile başabaş.
Eşit olmaları kafanı karıştırmasın, tercihin her zaman güncel ve yeni olandan yana olsun.
Bütçe sıkıntısı yok yazmışsın ama ben yinede sordum çünkü bütçe sıkıntısı yoksa çok uçabiliriz. 3000 Tllik sistem var 10000Tllik sistem var yani.
Yinede tavsiye yazmamış olmayayım r9 295x2 tercih et.3-4 yıldan daha uzun süre arkana bakma.