İ7 4790K ve GTX 970 sistem toplama

LeoBerkEren

Hectopat
Yer
Orleans/FRANSA
Daha fazla  
Merhaba arkadaslar, bir oyun pc'si toplamak istiyorum elimde bir liste var. Sizden tavsiyelerinizi ve kasada parcalara uygun olan eksik parcalari soylemeniz. Simdiden tesekkurler.

ISLEMCI : Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0 GHz 8MB Cache 22mm Islemci
ANA KART : GIGABYTE Z97X-Gaming 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C) HDMI&DVI
EKRAN KARTI : MSI GTX 970 GAMING G4
SSD : SAMSUNG EVO 250GB
HDD : Seagate Barracuda 4TB
BELLEK : CORSAIR Vengeance Pro 16GB (2x8GB) DDR3
KASA : COOLER MASTER 912 Advanced GX750
SOGUTUCU : THERMALTAKE WATER 3.0 PERFORMER SIVI SOGUTMA SISTEMI

Son düzenleyen: Moderatör:
Berk bey işlemciyi i5 4690k ile değiştirmenizi öneririm. Anakartıda msi z97x gaming 5 ile değişin. Ram 8gb yapın, fazla fazla yeterlidir. Hdd size bağlı. Kasa 750 w 80 plus diye biliyorum fazlasıyla yeter, biraz düşürebilirsiniz. Güzel sistem olmuş, alırsanız güle güle kullanın.

Kardeşim ben şöyle birşey soleyeyim konuyla alakası yok ama konu baslıgında "yardım ve lutfen" geçmesi yasak olduğu için bence gerekeni yap sen. Aksi halde buyuk ihtimalle ceza alırsın ben almıştım

İşlemci 4690k fazlasıyla yetecektir.
16Gb RAM şuan için gereksiz, düşürebilirsiniz.
Ekran kartını Gigabyte veya Galax alırsanız daha iyi olur. Zira MSI coil whine sorununun en çok görüldüğü markalardan biri, her ne kadar iade hakkınız olsada aldığınız gibi kullanmanın zevki başkadır.
Bunun dışında anakartı Msi Z97 Gaming 5 ile değiştirirseniz daha iyi olur. Kalitesi tescillenmiş bir ürün Gaming 5.
Gerisi gayet güzel, hayırlı olsun.

Benimde gaming 5 anakartım yandı tamir edilir mi İstanbul'a kargo yoluyla yolladık teknik servis kullanıcı hatası diye değiştirmedi tamiri de olmuyormuş çok zor olur dediler ne yapıcam ben şimdi çarşamba günü gelecek Antalya'da yaşıyorum anakart tamircilerine soruldu bakalım dediler anakartı tamir edebilirler mi?

Garanti şirketleri kullanıcı hatası olan ürünlere gereğinden az ilgi gösteriyor ama bilgisayar tamircileri bu sorunla başa çıkabilir gibime geliyor.
Ayrıca merakımdan soruyorum, nasıl yandı ?
Bu arada alıcak olan arkadaşın kafası karışmasın, bu tamir edilememe durumu Msi Z97 Gaming 5 modeline özel bir sorun değil. Aşağı yukarı çoğu aynı yapıya sahiptir.

Biz bunu bütün kasayı yani sistemi bilgisayar teknik servisine götürdük adam güç kaynağında sorun var dedi test etti çalışmadı diğer güç kaynağından sisteme bağladı ve sistem açıldığı sırada system fan 1 bölümünden ateş çıktı molex güç bağlantısını takmışım ben 3 kasa fanını tek kabloda birleştirmiştim ama yanlış yapmışım kabul ayrıca teknik servisteki adam niye kablolara bakmadı direk güç kaynağını sisteme bağladı ben de heyecandan hemen sistemi açtım beklemeden benim de bu olayda payım var ama kontrol etseydi hemen böyle bir sorun olmayacaktı 2 haftadır bilgisayarımı çalıştıramıyorum ocağın ilk haftası sınavlarım var ondan sonraki hafta proje ödevlerimi vereceğim proje ödevlerini yeni aldığım bilgisayarım da yapmak istiyorum olmuyor işte sinir oluyorum acayip Allah bana yardım etsin tez zamanda 1 hafta içerisinde işte güç kaynağını eksen bilgisayara gönderdik sorun yok dediler o zaman teknik servisçi yanlış mı sorunu teşhis etti acaba bilemiyeceğim öyle işte.

Diyecek pek birşey yok, kader işte :/
İnşallah amacına ulaşırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…