i7 4790K ve GTX980Ti Tabanlı Sistem Toplama

haswell skylamenin arasında ne fark var kısa bir özet yapar mısınız ? Zaten fx daha önceden bir sistem aldım bir daha da bulaşmam ama ilk başta mali desteğim kalmadıydı sonradan kredi çektim de intel geçtim amd mecburen alternatif olarak düşündüydüm sizde haklısınız grafik kartına bu kadar vermişsiniz filan işlemciyi. Niye dandik alıyorsunuz demenizde bu arada da 2016 amd yeni yonga seti filan duydum o doğrumudur ?

Toplam ne kadar tuttu sistem fiyatı?
4700₺ aceleye getirdim yoksa 6.nesil alırdım işlemciyi

Elbette elindeki işlemci dandik değil dostum. Haswell mimarisinin üst seviyesi. Aralarında en önemli fark DDR güncelliği. Haswell DDR3 desteklerken, Skylake DDR4 destekliyor. Bu, almış olduğun anakartın, ramlerin performansını daha üstlere çekecekti. Mantıklı olanı eski mimari yüksek performans değilde, güncel mimari orta performans olurdu. Bir kaç ay içinde Cannonwell gelecek ve 14nm işlemcilerden, 10nm'ye inecekler. Maalesef DDR3 desteklemeyecek. Bunu da senelerce kullanabilirsin elbette ama oyunların optimizasyonu yavaş yavaş eski mimarilerden uzaklaşacaktır. Umarım anlayabilmişsindir.

Yanlış bilgi gelecek olan Cannonlake değil Kabylake olacak ve bu işlemciler Skylake tabanlı anakartlarla uyumlu olacak. Tıpkı önceki Haswell anakartlarla Broadwell uyumu gibi.

Yanlış bilgi gelecek olan Cannonlake değil Kabylake olacak ve bu işlemciler Skylake tabanlı anakartlarla uyumlu olacak. Tıpkı önceki Haswell anakartlarla Broadwell uyumu gibi.
Düzeltme için teşekkürler, aklım Cannonlake'e gitmiş.

Neden 6700K, ddr4 güncel bir sistem toplamal yerine 4790K, ddr3 bir sistem topluyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…