i7 4790K ve R9 290X tabanlı sistem toplama

Bende öyle düşünüyordum 2x8gb ama konuya değinmişken tek modül alsam çift modüle göre çok daha fazlamı ısınır ?

Yani tam olarak sizin bilgisayarda neler ile uğraşacağınızı tam olarak kestiremediğimden ne kadar ısınır veya ne kadar ısınmaz sorusuna cevap veremem ancak benim bildiğim; tek sokete nazaran çift soket kullanmak ısı açısından epey rahatlatıcı olacaktır.

Oyun oynayacaksan 8 GB ram yeterli benimde bilgisayarım 7/24 açık 4 GB yetiyor bile, eğer grafik 3d programlar kullanıcam diyorsan problem yok, 2x8 dual kit al daha hızlı diğerine göre.

Hocam bence bu saatten sonra almışken 4790k alın. Ekran kartında MSI seçme nedeniniz nedir ? Güzelim PCS+ durur iken ? 16 GB RAM alma bence gerçekten gerekli değil ise. Kasa konusunda ise neden Full Tower? Mid Tower gayet yeterlidir özel bir sebebiniz yok ise. Ayrıca SSD alıp bence yanına Black serisi almayın ya Green ya da Blue alınız. Bir de başka güç kaynakları da mevcut.

Söylediğin gibi 4790K almayı düşünüyorum. Ekran kartını neden MSI seçtim oyunculara özel önceden düzenlenmiş overclock sistemli olduğu için.
Bu arada neden Black serisini değilde Green yada Blue almamı tavsiye ettin pek bilgim yok bu konuda yani sadece görsel olarak mı Black,Green,Blue serileri yoksa ayrı bir özelliği falan var mı ?
Kasa demişken Full Tower daha kolay sistemi yerleştirmeme ve gereksiz kabloları saklamama kasanın içini ferah tutmama ve SSD ve HDD daha kolay monte etmemi daha fazla kolaylaştırır diye düşünüyorum.Pek bilgi sahini değilim kasalar konusunda ama benim düşüncem böyle sen ne düşünüyorsun başka kasa olarak ne tavsiye edebilirsin ?
Güç kaynağı olarak başka hangilerini önerirsin ?
Ekran kartlarına direk özelliklerden baktım arasında biraz fark var ama bu çok fazla fark eder mi ?
Benim almayı düşündüğüm ve senin söylediğin ekran kartı doğru dimi ?

Son düzenleme:
Arkadaşlar neden bütün sorularıma ve sorunlarıma cevap verebilecek bir kişi neden yok herkes öneri yada kendi düşüncülerini söylüyorlar teşekkürler ama benim cevaba ihtiyacım var aradan 24 saat den fazla vakit geçti rica ediyorum yardımcı olun.

Ekran kartının MSI ve oyunculara özel olması PCS+'tan daha iyi yapmaz. Ayrıca OC modellerde sorun çıkma olasılığı düz kartlara göre daha fazla olduğu için OC model pek önerilmiyor. HDD'yi Black serisi seç dememin sebebi Black serisinin performansının diğer serilere oranla çok daha yüksek olması. Birde SSD önermediğim için aradaki hız farkını en aza indirebilmek istedim. Western Digital marka HDD'lerde en iyi model Black serisi olup Blue orta seviye tarzında, Red olanlar server sistemlerinde depolama amaçlı kullanım için, Blue serisi genel günlük kullanım ve Green serisi ise normal kullanıcının veri depolaması için çıkarılmış olan diskler diye biliyorum ben yani en düşük performanslı olan Green serisi. Kasayı Full Tower almanın gerçekten hiçbir anlamı yok kolay montaj ve benzeri sebepler geçerli değil zaten adam akıllı güzel bir Mid Tower alırsan sana çok geniş bir alan sunuluyor. SSD ve HDD için vidasız montaj aparatları zaten şuan güncel ve kaliteli kasalarda mevcut kafana takma. Kasa tavsiyem ancak sistem toplarken olacaktır. Lakin ben şimdi sana bir kasa önerir isem sistem toplarken kasadan kısmak yerine başka bileşenlerden kısacaksındır o yüzden tavsiye etmek istemedim. Son olarak ekran kartlarında bakman gereken Core Clock ve Memory Clock hızlarından ziyade Grafik işlemcisine yani GPU'ya bakmak en kesin ayraçtır.

Peki
  1. 2015'i beklemeli miyim böyle bir kasa toplamak için?
  2. RAM için soğutucu almalı mıyım?
  3. Güç kaynağı yeterli mi böyle bir sistem için?
  4. Fiyat olarak en ucuz nereden alabilirim parçaların hepsini? veya şöyle söylesem Bu parçaların fiyatı nedir? Bu arada konuyu düzenledim RAM lerin 16 GB gereksiz olduğunu düşündüm ve değiştirdim tabi bu benim şahsi düşüncem.

Bana bir sistem toplar mısın rica etsem bu sistemin fiyatına çok yakın biraz geçebilir de. Şuan ki piyasanın fiyatını pek bilmediğim için söylüyorum.

2015'i beklersen gerçekten güzel olur hem ekran kartları ve işlemciler gelecek bir nevi devrim gibi bir şey olacak. Ram için ayrı bir soğutucu almanıza gerek yok. Zaten RAM'ler soğutuculu oluyor. Güç kaynağı yeter mi derken ? Ortada güç kaynağı yok. Fiyat olarak Vatan Bilgisayar fiyatları biraz daha otursun oradan iyi bir fiyata alabilirsiniz diye düşünüyorum. 16 GB gerçekten gereksiz. Bilgisayara maksimum verebileceğiniz miktarı yazarsanız toplayabilirim.

Görmedin galiba ilk sayfada konudaydı alt tarafta duruyor.4000 TL veya 5000 TL arası falan bu fiyatlarda bir sistem
  • Güç Kaynağı: Cooler Master G750M 80PLUS 750W PSU işte bu

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…