İ7 4790K vs İ5 4690K

Melih478

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
kerhaneci
Arkadaslar direk konuya geceyim.

İ7 4790K pek önerilmiyor fakat oyunda İ7 4790K ile İ5 4690K arasında kaç FPS farkı vardır? Sizce İ7 4790K render yapmayanlar için tavsiye edilmeli mi?

Öneriliyor. Sadece pahalı diye önermeyenler olabilir. FPS farkı 1 olur veya olmaz. Önemli olan ekran kartı. Video render için de ekran kartı önemli. İ5 alıp GTX 970 li sistem yapmak daha karlı olur.

GTX 970 ekran kartı ile Watch Dogs gibi sorunlu oyunlarda ultra ayarlarda 10 FPS kadar fark olabiliyor, fakat ekran kartı performansı düştükçe (mesela GTX 960 gibi bir kart ile) bu fark da kapanır. Eğer 4500-5000 TL gibi bir bütçe varsa tabii ki i7 4790K önerilir, çünkü hem şimdiki performans farkından dolayı hem de geleceğe daha yönelik bir yatırım olacağından dolayı alınması mantıksız değil. Bütçe 4000 TL altındaysa i5 4690K'ya yönelinebilir.

Peki, sagolun ama fiyat farkı neden cok o zaman?

Öneriliyor. Sadece pahalı diye önermeyenler olabilir. FPS farkı 1 olur veya olmaz. Önemli olan ekran kartı. Video render için de ekran kartı önemli. İ5 alıp GTX 970 li sistem yapmak daha karlı olur.
Bunlari bende biliyorum. Bütçemi İ7 biraz asiyor, bende İ7 diye almak istiyorum.
İ5'te yeterli biliyorum, İ7 uzun ömürlü olur diye istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…