I7 5500U sistem FPS düşüş sorunu

Daha fazla  
Arkadaşlar FPS düşüş yaşıyorum. İşlemcim Intel Core i7 5500U ekran kartım nVidia GT 930M hwmonitor ile baktığımda FPS düşüş yaşadığım anlarda işlemcinin hızı 499 MHz'e düşüyor. Normalde 2990 MHz ile çalışıyor. Bunun sebebi ne olabilir? FPS düşüşe bu sebep oluyor diye düşünüyorum. Laptop'umu yeni temizlettim macunlar yenilendi. Eklediğim resimlerde Fifa 17 sırasında hwmonitorda gözüken değerlerdir.
Hwmonitor.png
Hwmonitor2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar FPS düşüş yaşıyorum. İşlemcim Intel Core i7 5500U ekran kartım nVidia GT 930M hwmonitor ile baktığımda FPS düşüş yaşadığım anlarda işlemcinin hızı 499 MHz'e düşüyor. Normalde 2990 MHz ile çalışıyor. Bunun sebebi ne olabilir? FPS düşüşe bu sebep oluyor diye düşünüyorum. Laptop'umu yeni temizlettim macunlar yenilendi. Eklediğim resimlerde Fifa 17 sırasında hwmonitorda gözüken değerlerdir.
Eki Görüntüle 256268 Eki Görüntüle 256269
İşlemci sıcaklığının maksimum sıcaklık değerine ulaşmış (105 °C) bu TJ. Max ( Çıkabileceği Maksimum Sıcaklık ) değeridir. Bu sıcaklığa ulaşıncaya kadar kademe kademe hız düşürülür. En sonda tamamen hızınız düşürülmüş ve aşırı ısı engellenmiştir . Termal macunları yenileyin. Gerekirse ekstra soğutucu temin edin.

Termal macunlar yeni zaten laptop tamamen temizlendi soğutucu sorduğumda bir işine yaramaz dediler biraz fazla masraf yaptım bu aralar o yüzden korktum alamadım soğutucu sizce gerçekten işime yarar mı soğutucu birde laptop şarjdayken bu derecelere çıkmıyor ve fps drop 20 dakikada bir oluyor şarjdayken 1 dk de bir oluyor laptopu bilgisayarcıya götürdüm bana ekran kartın hasarlı dedi sizce sorun ekran kartımdan olabilir mi

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı