Laptopumu bundan 7 sene önce aldığımda W8 kuruluydu. Geçen sene mi ne Windows 10'a geçtim ve bilgisayar aşırı yavaşladı. Oyun falan oynayan birisi olmadığım halde yavaş yani bilgisayar maalesef.
Fotoğrafta gördüğünüz üzere bir browser açınca RAM'in yarısını yiyor. Chrome'da da aynıydı, Mozilla'yı övdüler, ona geçtim, onda da aynı. Şu halde bu bilgisayar Linux Mint kursam rahatlar mı biraz?
Kesinlikle hocam. İster canavar sistem, ister patates mutlaka Linux kurulmalı. Linux boşta 1 GB RAM'den az kullanıyor. Hatta 500 MB bile olabilir. Ve Linux'da Virüs derdi, çökme derdi yok.
Fikir vermesi açısından kendi bilgisayarımdan ekran görüntüsü atıyorum. Brave açık, onda da tek sekme, bir de ekran görüntüsü almak için kullandığım program çalışıyor. 8 Gb ram olan makinede kullanılan ram miktarı 1.6 Gb. bu arada işletim sistemi ArcoLinux ve Bspwm pencere yöneticisi.
Fikir vermesi açısından kendi bilgisayarımdan ekran görüntüsü atıyorum. Brave açık, onda da tek sekme, bir de ekran görüntüsü almak için kullandığım program çalışıyor. 8 Gb ram olan makinede kullanılan ram miktarı 1.6 Gb. bu arada işletim sistemi ArcoLinux ve Bspwm pencere yöneticisi. Eki Görüntüle 2068883