@er36po Tekrardan merhaba, kusura bakmayın rahatsız ediyorum sizi böyle.
Dün akşam
@Firestorm.x92 arkadaşımla bu konu üzerine fazlasıyla konuştuk tartıştık. Şuan ki durumlar da custom sıvı soğutma gereksiz kalıyor, dediğiniz gibi.
Ama gece ben rahat duramayıp yüksek OC altında ne olacağını görmek istedim. İşlemciyi 4.4 e OC ettim. Boşta ki değerler 45 derecelere çıktı. Biraz da ultra ayarlarda Shadow of mordor oynadım. Bu şekilde işlemci 55 dereceyi gördü rahatlıkla. Bu sıcaklık yine iyi ama şöyle bir sıkıntı var ben 3 ay önce sistemi toplayacağım zaman sistem tavsiyesi alırken ''ben OC yapmam, anlamam, işim olmaz i5 4460 bile bana yeterli'' diyordum. Peki şuan durum ne?
X99 bir sistem ve ekran kartını da işlemciyi de olabildiğince OC etmeye çalışıyorum.
Gece anladım ki ben rahat durmam işlemciyi daha 4.6 4.7 vs OC ederim. Tabi bu durumda H75 stok soğutmalar gibi kalır.
Sizden ricam bana sıvı soğutma konusunda dikkat etmem gereken şeyleri söyler misiniz? Yani marka olsun kullanılacak malzemelerin görüntüsü ve kalitesi olsun. Sadece işlemciye tek 240mm radyatör yeter mi, yoksa 2 tane mi olmalı. Radyatör kaç mm kalınlığında olmalı. Ben bolca araştırma yapacağım ve en az 1000 TL lik bir sıvı soğutma yapacağım işlemciye.
İnsanların çok fazla başını ağrıtmak istemiyorum o yüzden sizden ricam bana püf noktalarını söylerseniz sevinirim.
Ayrıca sizi son akrilik boru bükücü olduğunuzu da duydum
. Akrilik boru ve esnek boru arasında ne gibi fark var?
Umarım rahatsız etmemişimdir sizi. Teşekkürler şimdiden.