i7 5820K Tabanlı Sistem Toplama

Glory

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.

Yeni bir PC ihtiyacım doğmuştur. Bu ihtiyacımı karşılayacak hem de uzun ömürlü bir sistem toplamak istiyorum.

Benim düşündüğüm sistem aşağıdaki gibidir. Fakat aklımda bir soru var gelecek için Skylake mi daha iyi bir tercih olur yoksa LGA 2011-v3'ler mi iyi bir tercih olur? Min. 5 yıl anakart ve işlemci değiştirmeden ufak upgradeler ile sistemi kullanmak istiyorum. Bu upgrade yeni ekran kartı olabilir ya da SLI, RAM upgradei olabilir.

SSD veya harddisk seçmedim sisteme hali hazırla elimde mevcut o yüzden onları seçmedim.

Bilgisayarı kullanma amacım hem oyun hem de iş (development) olarak kullanmak istiyorum.

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Malum dolar kuru çok yüksek. Kur biraz daha geri gelirse uzun ömürlülük açısından Mainboard Godlike'da tercih edebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Ebrar Bilgisayar
  2. İnventus
  3. Sinerji
Sıraladığım gibi güvenilir ve ucuz sitelerden toplarsanız daha ucuza gelir. Aklınızda bulunsun.

1. Ebrar Bilgisayar
  2. İnventus
  3. Sinerji
Sıraladığım gibi güvenilir ve ucuz sitelerden toplarsanız daha ucuza gelir. Aklınızda bulunsun.
Kardeşim artık öyle çok bariz bir fark yok, önceden vardı. Vatan hepsinden daha ucuzdu bir ara şimdi eşitlendi hemen hemen =)
X99 sistem toplamak daha iyi olacaktır ancak yapılacak işin ağırlığı ciddi derecelerde değilse, İşlemci 6700K yapılıp, GPU' GTX 980, R9 390X veya R9 FURY X yapılabilir. Şahsen görüşüm Skylake toplayıp, GPU'yu yükseltmen.

Öncelikle mesajın için teşekkür ederim. Ben ekran kartı çok önemli değil mükemmel seviyede grafiklerde oynamasamda (4K düşünmüyorum) olur ilerleyen zamanda SLI düşünebilirim benim önceliğim ekran kartından ziyade işlemci ve anakart.

X99 gibi seriler her sene değil; 2 senede bir yenilenir yani daha uzun ömürlü olur.

X99 çok daha iyi olacaktır o zaman.

Anakart olarak,
ASUS X99-DELUXE/U3.1 Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 3200Mhz (O.C) Anakart
Kesinlikle tavsiyemdir. Fazlası da gereksiz bence...

Bende Asus ile MSI gaming 9 arasında kaldım. MSI benim ihtiyaçlarıma göre biraz daha önde Killer Ethernet kartı var oyunlarda internet kontrolü için gerçekten başarılır (Monster Tulpar 17" V2.1 laptopumdan biliyorum.) Birde stream yapmak gibi bir düşüncem var onun içinde stream engine'i var işlemciye ekstra yük bindirmeden stream yapmayı hedefliyor.

X99 gibi seriler her sene değil; 2 senede bir yenilenir yani daha uzun ömürlü olur.

X99'lar 2014'de çıkmış diye hatırlıyorum yanılıyorsam düzeltin lütfen. Buna göre 2016'da yenilenecek. Sizde 2016'dakini beklemeliyim yoksa x99 tercih etsem min. 5 sene ihtiyaçlarımı karşılar mı ?

SLI yapma düşüncen varsa kesinlikle X99 tercih etmelisin. X99 SLI olarak çok daha iyi performans sağlar.

Yorumunuz için teşekkür ederim.

Fanboy değilim ama MSI'in kırmızı siyah bütünlüğü hep muhteşem gelmiştir bana. Gaming 9 ACK veya Godlike Gaming alman iyi bir seçim fakat Intel Core i7 5930K alırsan biraz daha güçlü olur. SLI için Asus cephesine sıcak bakmıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…