İ7 5820K ve GTX 980 tabanlı sistem toplama

Solomon

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar,

2009 Yılında almış olduğum laptop mevcut. Sağolsun çok kahrımı çekti Hala çalışıyor fakat GTA 5 ve diğer oyun türlerini oynamak ve biraz da işlerimi halletmek amaçlı bir masaüstü bilgisayar toplamaya karar verdim. Laptop alsam en az 4.500 - 5000 TL fiyat vermem gerekiyor onun yerine sıfırdan masaüstü daha mantıklı geldi. Bir site projem için yayın yapacağım vs o yüzden masaüstüne karar verdim.

benim Topladığım :

Anakart : MSI X99S SLI PLUS Intel X99 Soket 2011V3 DDR4
İşlemci : Core i7 5820K Soket 2011-V3 3.3GHz 15MB Önbellek
RAM : 16 GB (4x4GB) DDR4 2133 MHZ KINGSTON HYPERX PREDATOR
Ekran kartı : EVGA GTX980 FTW ACX 2.0 4GB GDDR5 EVGA ACX 2.0 Cooler
SSD : Kingston 240GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD
HDD : Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm
Kasa : ZALMAN Z11 PLUS MidT ATX
İşlemci soğutucu : ZALMAN CNPS10X OPTİMA INTEL 775/1155/56/1366/2011&AM2/AM2+/AM3
psu : COOLER MASTER RS-750 GX 80PLUS 750W

Not: Anakart 'tier 1' ile değiştirmemi istediler. SSD herhalde sorunlu modelmiş onu değiştirmemi söylediler, Ayrıca biraz daha iyi bir soğutucu almamı söylediler.

Acaba sizce donanım uyumu nasıldır? Tavsiye edebileceğiniz, '- şunu ekle daha iyi' dediğiniz birşey varmı veya '- şu kötü bunun yerine başka birşey' dediğiniz.. Nedenleri ile birlikte söyleyebilirmisiniz?

NOT : Birde dün Recep ile Ali kardeşim videosunu izledim orada Rev. numaralarının önemli oldğunu söylediler anakartta. Acaba anakartın rev1 mi rev2 mi hangisinin anakart bileşenlerinin daha iyi olduğunu nasıl öğrenebilirim ?

izlediğim video :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bilgisiyarı Render için mi kullanıcaksınız ? Kullanmıyacaksanız paranız boşa gider. Kasayı Z11 Neo yapın, SSD'yi Samsung 850 Evo, işlemci soğutucusunu Cooler Master Hyper TPC, anakartı MSI X99A Gaming 7 yada MSI X99A MPOWER, güç kaynağınıda bence Cooler Master G750M 80+ 750W modüler alın. Bu parçaları aldığınız parçalarla değiştirin sistem daha iyi olur.

@Because Im Batman cevap için teşekkürler. Anakart olarak MSI düşünmüyorum dediğim gibi tier1 anakart alacağım. Render içinde kullanılacak yayın yapacağım için. SSD samsung ile değiştirdim. Listeme ekledim. Soğıutucunun tam modelini yazar mısınız ? TPC hangi modeli?

Yaklaşık 7000 TL civarı bütçem. DDR4 toplamamım sebebi 7000 TL çıkardığım için bir önceki DDR3 serisi toplamak istemedim. Sadece yayın yapmak için değil oyun vs yani hem iş hemde oyun PC'si olacak.

Genelde photoshop ve programlama içinde dreamviewer kullanıyorum. Ne gibi bir şüpheye düştünüz yazım tarzımdan anlamadım ? Benim söylediğim o kadar para vereceğim o yüzden en güncel sistem toplamak istemem.

O tür programlar için DDR4 lüzumsuz. Telefondayım yazdığım parçaları hesaplar mısınız?
Zotac GTX Titan X, i7 4790k, VII Gene veya Z97 Gaming 7, Zalman 600 GLX PSU, ZALMAN Z11 plus, WD Black 1TB, 845 Evo 120 veya 250 GB, Hyper 212 Evo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…