İ7 5820K ve GTX 980 Tabanlı Sistem Topluyorum

Birde RAM konusunda, neden yanlış bi seçim olmuş?
Yalnızca DDR3 olmasımı yoksa başka bi eksisi mi var?
Ayrıca RAM 2x8GB olacak oraya tekini yazmışım.

Biraz öyle oldu aslında acemi birisiyim bu konularda çok bir bilgim yok, sizin gibi dostlar sayesinde birşeyler öğrenmeye çalışacağım.

X99 da sadece DDR4 desteği var DDR3 desteklemiyor.

X99 da sadece DDR4 desteği var DDR3 desteklemiyor.
Evet o konuda bilgim var soket farklılığıda varmış sanırım zaten. Ya aslında DDR4 olmasını isterim fakat, bir kaç konuda daha erken ve şuan fiyatları yüksek düşecektir demişler o yüzden pek yanaşmak istemiyorum açıkçası.

Hocam ben sistemini 5820K ya göre değerlendirdim. 4790K ya göre sıkıntı yok.

Anladım. PSU ya bişey demediniz yeterli olurmu darboğaza neden olur mu?
Birde MSİ da hemfikir miyiz?
Ben bu sistemi toplamayı kafama koyduğumda Asus vardı aklımda. Daha sonra bir kaç konuda genelde MSİ tavsiyesi gördüm, birde technopat'ın bir videosunda MSİ anakartı vardı! Sonra araştırdım MSİ'yi ve gördümki daha özenle yapılmış bi anakart var karşımda.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci ram ekran kartı toplasan enfazla 700 eder 850 uygun ama 850wattın sertifikalarını kontrol et. Stabil 850 watt sağlıyor mu?

@pesofcoys dikkat edeceğim, almadan önce Vatan Bilgisayardan bakıp araştıracağım. Birde sizden ricam tower hakkında yorumunuz. Ben uzun zamandır bu towerı kıllanmak istiyorum güzel yorumlar almış.

PSU çok fazla Fazlasıyla yeterli olur daha ucuz modellere bakabilirsiniz.

Bunu alın yeterlidir PSU'ya o kadar para vermeyin.
Cooler Master Rs-600 G 80Plus 600W Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar
@Silinen üye kardeşim O.C. de yapacağım için birazda yüksek olmasını istedim ama PSU konusunda tavsiyeni değerlendireceğim.

Yani PSU için 400 Lira fazla vermek çok gereksiz. 600W Fazlasıyla yeterli olur sistem yük altında bile 500W harcamaz.

Daha öncede dediğim gibi pek anlamıyorum. Tek istediğim bana en az 3 sene bir problem çıkartmadan, beni üzmeden oyunlarımı oynamak. Ama inan bu PSU meselesini tekrardan araştıracağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…