i7 5930k Hala Alınır mı ?

Alınabilir tabiki. Ryzen serisi işlemcilere de bakmanızı öneririm.

BF1, Cs:Go, PUBG gibi oyunlarda hangisi iyi olur ?
Aslında senin sistemin DDR 4 bir sistem, acaba Belleklerin hızı İ5 8600K ile uyumlumu ki, çok yüksek ihtimal bellekler İ5 8600K ile uyumlu çalışacaktır. Şu andaki anakartı satıp, bu işlemciyi almak için ayırdığın paranın üzerine koy, yetmezse biraz daha koy, 8. nesil bir sistem kur. RAM'ler uyumlu olacaktır, RAM almana gerek kalmaz bence.

Ama 5930K o fiyata alınır ve bir çok oyunda i7 7700K ile neredeyse aynı performansı vermekte olup, çoğu zaman çok az farkla önde veya geride olabiliyor. Yani sonuçta İntel' in 5. nesil X serisi ürün grubunda bulunan bir işlemci. Karar senin. Dediğim gibi anakartı satıp, bu işlemci için ayırdığını parayıda üzerinden koyup, yetmezse üzerine ekleyip 8. nesile geçiş yapabilirsin. RAM konusunda ise sendekiler DDR 4 olduğu için sorun olmayacağını düşünüyorum.

Arada 8600k ile yaklaşık 400 TL fark olduğuna göre alacağınız işlemci daha f/p geldi bana. Fakat V3 soket anakart fiyatlarından haberim yok.
Öte yandan kartla işlemci arasında uyumsuzluk yok.

Önce Gtx 1080 alacağım çünkü sıfır fiyatları çok pahalı fakat ikinci el olan kartlar arasında cazip fiyatlar var. İ7 5930k için alternatifim var ama 1080 için yok.

Bence 3930k alıp aynı anakartla kullanabilirsiniz. 500 lira gibi bir rakam elinizde kalır. Biraz da hız aşırtma yaptınız mı enfes olur. Ben bu işlemciyi almayı planlıyorum açıkçası Skylake sistemimi satıp, zira BF1 de i7 yetmiyor bazı durumlarda.

İ7 yetmiyor derken? Ben i7 4790 non K 4.0 GHZ işlemci ile GTX 1070 kullanıyorum, 1080P 60HZ VSYNC açık ultra ayarlarda battlefield 1 amiens haritasında 64 kişilik serverda, üstüne twitch yayını yaptığım halde işlemci kullanımının % 75'i geçtiğini görmedim ve herhangi bir darboğaz ve FPS düşüşü olmamaktadır. Sabit 60 FPS vermektedir. Yetmiyor dediğin sizin kullanmış olduğunuz skylake i7 işlemcinin yetmemesi bana göre mümkün değil. Enteresan bir durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…