Ben o işlemciyi kullanmaktayım ve yaklaşık 450₺ ye almıştım. İşlemci F/P oranı aşırı yüksek bir işlemci yalnız sorun olabilecek özellikleri;
- Sabahları ilk açılışta Cold Boot sorunu (ilkte O.C yapamadığı için kapa aç yapmanız gerekiyor.)
- Silikon kalitesi şansınıza kalmış bir şey.(Her işlemci O.C yaparken stabil olamayabiliyor.)
- O.C yaparken çarpanı değil de BCLK üzerinden O.C yapmanız gerekiyor. (Ben 24x164 = 3,9Ghzde kullanmaktayım.)
- Anakartınız Z170 olmalı Z270 kartlarda çalışmaz ve O.C için Z serisi anakarta sahip olmalısınız.
- Neredeyse tüm anakartlarda çalışan bir işlemci çalışmama nedeni Bios güncellemelerinin olması ama bu sorun sadece bios kişi tarafından son sürüme güncelleşirse gerçekleşir, nedeni iste anakartların stok Biosları genellikle 2016 yılına ait ve sorun yaratmamaktalar.(Asus Z170-i Pro gaming anakarta sahibim.)
- Ram frekansı BCLK O.C yapman gerektiği için en azından 2666 ve ya 3000Mhz olmalı.
+'ları;
- F/P oranının aşırı yüksek olması.
- Piyasadaki tüm erkan kartları ile uyumludur ve darboğaz sorunu yaşatmaz.
Şahsi görüşüm eğer bulduysan kaçırma çünkü gidip 1300₺ ye i7 6700K ve ya 1800-2000₺ ye 7700K almak yerine 500₺ gibi bir fiyata aşırı yüksek performans alabilirsin ve buradan kıstığın para ile diğer parçalara yatırım yapman daha mantıklı olur . Şahsen öneriyorum
Cpu-Z SS :
Eki Görüntüle 342557