i7 6400T nasıl bir işlemci?

BerlT

Hectopat
Arkadaşım PC topladı ve daha önceden Aliexpress üzerinden getirttiği mühendislik sürümü işlemcisi (Kodu= QHQG/ i7 6400T olarak bilinmekteymiş.) boşa çıktı ve onu arkadaştan işlemciyi alıp PC toplama ihtimalim var. Galiba bu işlemciler bazı anakartlarda çalışabiliyormuş, ayrıca kullananlar nasıl performans verdiğini, hangi ekran kartını kaldırabileceği hakkında yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
6600K gücünde bir işlemcidir. 480, 1060 seviyesi kartların altından kalkabilir diye düşünüyorum.

Ben o işlemciyi kullanmaktayım ve yaklaşık 450₺ ye almıştım. İşlemci F/P oranı aşırı yüksek bir işlemci yalnız sorun olabilecek özellikleri;
  • Sabahları ilk açılışta Cold Boot sorunu (ilkte O.C yapamadığı için kapa aç yapmanız gerekiyor.)
  • Silikon kalitesi şansınıza kalmış bir şey.(Her işlemci O.C yaparken stabil olamayabiliyor.)
  • O.C yaparken çarpanı değil de BCLK üzerinden O.C yapmanız gerekiyor. (Ben 24x164 = 3,9Ghzde kullanmaktayım.)
  • Anakartınız Z170 olmalı Z270 kartlarda çalışmaz ve O.C için Z serisi anakarta sahip olmalısınız.
  • Neredeyse tüm anakartlarda çalışan bir işlemci çalışmama nedeni Bios güncellemelerinin olması ama bu sorun sadece bios kişi tarafından son sürüme güncelleşirse gerçekleşir, nedeni iste anakartların stok Biosları genellikle 2016 yılına ait ve sorun yaratmamaktalar.(Asus Z170-i Pro gaming anakarta sahibim.)
  • Ram frekansı BCLK O.C yapman gerektiği için en azından 2666 ve ya 3000Mhz olmalı.
+'ları;
  • F/P oranının aşırı yüksek olması.
  • Piyasadaki tüm erkan kartları ile uyumludur ve darboğaz sorunu yaşatmaz.
Şahsi görüşüm eğer bulduysan kaçırma çünkü gidip 1300₺ ye i7 6700K ve ya 1800-2000₺ ye 7700K almak yerine 500₺ gibi bir fiyata aşırı yüksek performans alabilirsin ve buradan kıstığın para ile diğer parçalara yatırım yapman daha mantıklı olur . Şahsen öneriyorum

Cpu-Z SS :

Cevaplarınız için çok teşekkürler, arkadaşa söyledim alıyorum sistem içinde ayrı bir konuda yardım isterim @BerlT yardımcı olursan sevinirim.

.
Hocam Konuyu Hortlatmış Gibi Olacağım Ama Bendede Bu İşlemciden Var Ve Oc Yapamadım Kanser Oldum Resmen Sizinle Konuşabileceğim Bir Sosyal Medya Hesabınız Varmıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…