i7 6700, GTX 1070 Tabanlı Sistem Toplama

Selim Akpolat

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda bir sistem toplayacağım. Sistemin şimdiki durumu aşağıdaki şekilde. Yalnız birkaç sorum olacak.

1-) Ebrar bilgisayar Sinerji sitesine göre yaklaşık 200 lira daha ucuz. Haliyle insan tereddüt ediyor. Sizce güvenilir midir? Daha önceden alışveriş yapan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
2-) Sizce bir hava soğutma almalı mıyım? Yoksa stok soğutma iş görür mü? Ses benim için o kadar sıkıntı değil. Eğer çok rahatsız olursam düşünürüm. Bilgisayarda bazen çok uzun süre oyun oynuyorum. Bu yüzden stok soğutucu yeterli mi bilmiyorum. Eğer yeterli değilse ucuzlarından işimi görecek bir hava soğutma tavsiye edebilir misiniz? Ebrar bilgisayardan olursa daha iyi olur.
3-)GTX 1070'in 1080p de darboğaz yaptığını biliyorum. Ama bu darboğazın karta ya da herhangi bir parçaya zararı olur mu? Şimdi her ne kadar darboğaz yapsa da birkaç sene sonra yeni oyunlar çıktıkça bu darboğazın ortadan kalkacağı kanısındayım.

Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

1. Çoğu kişi güvenilir diyor.
  2. OC yapmayacağınız için stok soğutucu yeterlidir ancak soğutucu isterseniz Zalman CNPS5X Performa alabilirsiniz.
  3. Darboğaz yapmaz.
Cevabın için teşekkür ederim. Yalnız cnps5x performa ebrar bilgisayarda yok. cnps5x var. İkisi arasındaki fark nedir? Bunu alsam olur mu?

Sistem gayet güzel. Tebrik ediyorum güzel sistem toplamışsınız. Stok soğutucu fazlasıyla yeter. Skylake işlemciler fazla ısınmıyor diyorlar (?).

Sistem gayet güzel. Tebrik ediyorum güzel sistem toplamışsınız. Stok soğutucu fazlasıyla yeter. Skylake işlemciler fazla ısınmıyor diyorlar (?).
Öncelikle teşekkürler tebrik için Bende bir kaç yerde stok soğutucu yeter diye okumuştum. Fakat dediğim gibi bazen bayağı bir süre açık kalacak. Boş zamanlarımda abartabiliyorum süreyi. O yüzden tereddütte idim.

Sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Stok fan yeterlidir bence. Sonra ihtiyaç duyarsanız alabilirsiniz.

Kusuruma bakmayın ilk defa masaüstü alacağım cahilim biraz İhtiyaç duyduğumu nasıl anlarım?

Stok fanı bir süre kullandıktan sonra bir program ile işlemcinin sıcaklığına bakabilirsin. Normal değerlerin üstündeyse soğutucu alabilirsin.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Sayenizde kafamda soru işareti kalmadı. Bir sıkıntı çıkmaz ise yakında alacağım inşallah bilgisayarı. Tekrardan teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…