İ7 6700 HQ 960M vs i7 4720HQ 970M

4720hq islemciler 6700hq gore daha fazla enerji harcayip daha hizli olan bir modeldir. 960m le 970m arasinda fark cok fazla bence pc nin markasi msi olunca isinma sorunu yasaman imkansiz gibi onun icin 970m modelini alman daha mantikli

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI GE72 Apache Pro 2QF-076XTR Intel Core i7 4720HQ 2.6GHz / Fiyatı

MSI GL72 6QF-641XTR Core i7-6700HQ 16GB 128GB SSD+1TB GTX960M 4GB 17.3" Full HD FreeDos | sanalmarketim

Laptoplar bunlar. Bütçe çok zorlamam ile 4500 oluyor. Bunlardan hangisini tavsiye edersiniz veya 4500'e kadar başka tavsiyelerinizi de bekliyorum.
Dizüstüler de daha az enerji harcayan işlemcileri tercih etmek daha mantıklıdır. Hem bataryaya etkisi önceki nesile göre daha az olur hem de daha az ısınır. Burada HQ kodlu 4720 ve 6700 modelleri arasında iki nesil fark var. Bu işlemciler arasında mimari olarak Skylake denilen 6. nesil i7-6700HQ işlemcinin mimarisi 14 nm iken 4. nesil işlemci 22 nm mimariye sahip. Ghz olarak temel frekansı 6700'ün 2.4 iken TurboBoost ile 3.4 Ghz'e çıkabiliyor. 4700HQ ise 2.6 Ghz temel frekans hızına sahipken TurboBoost ile 3.5 Ghz'e çıkabiliyor. TurboBoost hızlarında sadece 0.1 Ghz fark var. Ama bu dördüncü nesil işlemciyi altıncı nesil işlemcinin önüne geçirmez. Skylake'in artı bir yanı da DDR4 Ram'lere destek veriyor olmasıdır. 6700HQ'nun dahili grafik işlemcisi de (HD Graphics 530) yine Ghz hızları biraz düşük olmakla birlikte son teknolojiler de (4K vs.) daha iyi performans veriyor. Daha yüksek çözünürlükler de daha yüksek Hertz değeri sunabiliyor. Tercihen işlemciler de her zaman son çıkanları tercih etmeni öneriyorum. Hatta yedinci nesil Intel'in Kaby Lake işlemcileri de yakın zamanda piyasada olacaktır.Ama bu işlemcilerle beraber GTX 900 serisi büyük ihtimalle kullanılmaz. GTX 1000 serisi kullanılır ve bu da en az 5500 küsürlerden başlar diye tahmin ediyorum.

Bu videoda fps farkını görürsünüz
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

bide bu
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buda işlemciler için Intel Core i7 6700HQ vs 4720HQ
Ben GTX 970M al derim.

GTX970M'li pc nin satışı durdurulmuş. Bütçe arttırma olanağım yok daha iyisi de yok gibi gözüküyor. Fiyatların biraz düşmesini bekleyeceğim. GTX 960M'e 3500-4000 lira vermek pek mantıklı gelmedi bana.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı