i7-6700 işlemci 100 derece

ethemgoc

Hectopat
RAM
16gb
Anakart
Gigabyte H110M-S2V-CF
Başlıkta da belirttiğim gibi işlemci 100 derecede çalışıyor, boşta bile aynı şekilde ve yüksek seviyede performans kaybına sebep oluyor. Kasa bana ait değildi bir tanıdığımdan geldi ve kasanın içerisinde i7-6700 ve Xigmatek Glace 240mm sıvı soğutma var. Bir süre normal seyrinde kullandım fakat 1 hafta önce işlemci 100 derece olunca kasayı temizledim ve sıcaklığı düşmüştü. 2 gün önce yine aynı sorunla karşılaştım ve bu sefer sıvı soğutma fanlarını söküp arkasındaki kısmı da temizledim o zaman da düzelmiş 40 dereceye düşmüştü. Şimdi tekrar Rainbow6 oynarken fps'im 50lere kadsr düşünce kontrol ettim ve yine 100 derece kullandığını gördüm. Bu kadar sık olması bir sorun olduğunu düşündürüyor. Sebebi ne olabilir?

Ayrıca görsele ek olarak MSI Afterburner da 100 derece gösteriyor

*Bilgisayarı yeni açtığım için kullanımı yüksek gözükmüş normalde %10-%30 civarlarında görünüyor

Dosya Ekleri

• IMG-20230820-WA0000.jpg
    54,6 KB · Görüntüleme: 36
Boştayken bile aynıysa macunda veya işlemcide bir sorun vardır hocam. 100 derce hiç hoş bir değer değil.

Boştayken bir anda 100 derece olmuyor, yükseldikten sonra boşta bekletsem bile 100den inmiyordu. Dün 2 saat kadar kapatıp soğuduktan sonra tekrar açtım ve kontrol ederek tekrar oyuna girdim ve yavaş yavaş 98 dereceye kadar çıktı, alt tab attığımda sıcaklık düşüyor ama oyuna döndüğümde yine yükseliyordu. Oyunu kapattığımda minimum 53e kadar düştü sıcaklığı sanırım minik bir sorun sebebiyle soğutmuyor. Fanlarını yerine oturtamamış olma ihtimalim var mı acaba çünkü dün sadece 3000rpm ile döndü ne kadar ısınırsa ısınsın.

Hala çözemedim sorunu yardımcı olabilecek var mı? Termal macunu değiştim ve BIOS ayarlarından fanları her zaman maksimumda çalışmaya aldım. Bugün bilgisayarı ilk defa açtım az önce ve direkt bu şekilde açıldı. Sensörlerde hata olabileceğini de düşünüyorum ama geçen gün masaüstünde 40 dereceydi ve sensörleri nasıl test edebilirim bilmiyorum.
Sıvı soğutmayla alakalı olabilir mi? Bilgisi olan var mıdır?

Dosya Ekleri

• Screenshot_163.png
    31,6 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…