i7 6700 işlemcim var. Eski olduğunu biliyorum ama tamamen baştan bilgisayar toplayacak bütçem yok. Takviye yapmak istediğim ekran kartı RTX4060. Şu anda anakartım DDR3 alıyor ve M.2 girişi de yok. Oldukça eski yani. İşlemcimin darboğaz yapacağını da biliyorum. 650W'lık Power supply olan kasam da var. Yeni anakart işlemcime uygun bir şey almak istiyorum. X2 RAM ve ekran kartı. İşlemcimden şu anda vazgeçmeyeceğim ve işimden dolayı Intel kullanmaya devam edeceğim. Bayağıdır güncel teknolojiden uzak kaldım o yüzden öneriye ihtiyacım var. RAM önerisi de hoş olur. Teşekkür ederim şimdiden.
I7 6700 DDR4 bir işlemci. Fakat o ekran kartını takviye etsen bile hiçbir avantajını göremeyeceksin, çoğu oyunu droptan oynayamazsın bile. O yüzden hazır anakartın yokken işlemcini satıp Ryzen sisteme geç veya ucuz yollu 12100F falan.
I7 6700 DDR4 bir işlemci. Fakat o ekran kartını takviye etsen bile hiçbir avantajını göremeyeceksin, çoğu oyunu droptan oynayamazsın bile. O yüzden hazır anakartın yokken işlemcini satıp Ryzen sisteme geç veya ucuz yollu 12100F falan.
Drop oyun oynamaktansa 20 FPS daha mantıklı bir seçim. Özellikle online oyun oynuyorsan onları direkt unut. Single oyunlarda da işlemcin tam olarak besleyemeyeceği için %50 performans alırsan iyi yine.
Drop oyun oynamaktansa 20 FPS daha mantıklı bir seçim. Özellikle Online oyun oynuyorsan onları direkt unut. Single oyunlarda da işlemcin tam olarak besleyemeyeceği için %50 performans alırsan iyi yine.
Yani çok istiyorsan alabilirsin ama çok fazla dayanabileceğini düşünmüyorum. İllaki aldıracak sana o işlemciyi. H110 anakart muhtemelen fahiş bir fiyata satın alacaksın, o yüzden H610M + 12100F iyi olabilir senin açından.
Yani çok istiyorsan alabilirsin ama çok fazla dayanabileceğini düşünmüyorum. İllaki aldıracak sana o işlemciyi. H110 anakart muhtemelen fahiş bir fiyata satın alacaksın, o yüzden H610M + 12100F iyi olabilir senin açından.