İ7 6700 İşlemciyle Anakart Overclock Yapma

Fırat0080

Hectopat
Daha fazla  
Ben bu yaz sistem topluyacağım inşallah ve overclock yapmayı bilmiyorum ama ileride kesinlikle yaparım araştırıp kurcalarım öğrenirim.Ama i7 6700'e overclock yapılmadığını biliyorum i7 6700k almayada bütçem yetmiyor düşündüm ki sadece anakarta overclock yapsam bana yeter çünkü anakart frekansı RAM'lerin frekansını etkiliyormuş yani sınırlıyomuş.Yardımcı olursanız sevinirim kaç tane konu açtım bir Allah'ın kulu bişey yazmıyor görünmez miyim acaba ? Bu arada ben mimarlık okumayı düşünüyorum onun için topluyacağım sistemde dikkat etmem gereken yerler varsa söyleyebilirsiniz.Sistemin ne ki diye sormayın sadece genel olarak söyleyin otoket,çizimler vs işlemler için ne gerekli?

hmm güzel soru aslında, bir videoda izledim Recep Baltaş'ın. Ram'lerin Mhz değerlerini UEFI Bios'tan 2133'ten 3000mhz'ye çekiyordu. Onu yapınca işlemciyi de OC yapmamızı ister misin diye Bios soru soruyordu. Buna göre sanırım sadece Ram'lerin MHZ'sini yükseltebiliyoruz diye düşünüyorum.

Render işleri için özel GPU lar var ama onlardan oyun için performans pek yüksek sayilmaz. Hem oyun hem render için iyi bir oyun pc si yeterlidir. İ7 al emin ol overclock gerektirmez bile 3-4 yil sonra biraz daha yuksek performans istersen yaparsin zate.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…