Açıkçası sebebini bir süredir çözmeye çalışıyorum fakat valorant oynarken ayarları düşüğe bile alsam oyunun akıcı olmadığını donuyormuş gibi bir durum yaşadığımı gördüm. CS oynadığımda da anlık takılmalar değer sv ms değerlerinin arada kırmızı oluyordu, bu sistemi 5 yıl önce topladım 1 yıl önce vatana gittiğimde 8gb daha ram ekleyip denememi söylemişlerdi fakat onunda faydasını görmedim. 60hz monitörden aoc24g2u 144hz monitöre geçiş yaptım sorunumu oda çözmedi ping ile ilgili bir sıkıntımda yok ondan dolayı donanımların performansının düştüğünü düşündüm. Hem sorunu çözmek hem de sistemi güçlendirmek için işlemciden başlayıp sistemi güncellemeyi düşünüyordum.
Sizin de söylediğiniz gibi ekran kartının şu anda yeterli olduğunu düşünüyorum, FPS değerleri konusunda da pek bir şikayetim yok. RAM'in MHz değerinin yetersiz olduğunu başka bir yerde daha duydum fakat bir süre işimi görürse şu anda kullandığım 16 GB RAM'i elden çıkarmak pek istemiyorum. İşlemci ve anakart değişimi sonrası bana ram kullanım açısından nasıl bir sıkıntı yaşatır?