Merhaba kardeşim öncelikle hayırlı günler.
4500TL bir bütçem var. Mimar öğrencisiyim ve AutoCAD, Sketchup, ArchiCAD gibi programlar kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla bu programlar CPU'dan güç alarak çalışıyor ve aynı zamanda da oyun oynamak istiyorum. Kendimce seçtiğim parçalar var onları belirtip senden destek alarak bir PC toplamak istiyorum.
Kasa: Thermaltake versa N23 700w PSU "450TL" ( 5 fanla gelmesi, geniş ve havadar olması, 80plus 700w lık güç kaynağının olması )
İşlemci: İntel i7 6700 "1150 TL" ( K serisini almıyorum overclock falan hiç uğraşmam, oyun ve kullandığım programlarda 5 10 FPS'lik bir artış için 200 TL vermeye gerek duymuyorum, kullandığım programlardan dolayı da i5 almıyorum.)
Ekran kartı: "Öneri alabilirim kesin kararım değildir" MSI - ZOTAC GTX 1060 "1390 TL" ( crossfire yapmayı düşünmüyorum şu anda orta seviye ekran kartı bunu uygun gördüm ama dersen ki 1070'de bu paraya olur onu da alırım
)
Geriye kaldı 1500 TL. Bana işlemci dışında Kasa, Ana Kart, Ekran Kartı, RAM, PSU, CPU Soğutucu, SSD ve HDD önerisinde buluna bilir misin?
Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla Yusuf..