i7-6700'den i5-7600K'ya Geçmek

Ali57

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 5-6 ay önce, dolar yükselmemişken yaklaşık 1100TL'ye i7-6700 aldım. Bu aralar piyasaya biraz göz attım yeni nesil Kaby Lake serisini biraz inceledim, CPUBoss gibi sitelerden i5-7600K ile i7-6700'ü karşılaştırdım, i5-7600K çok açık ara fark ile önceydi. Bu arada söyleyeyim bilgisayarı toplarken aklımda H170 bir anakart almak vardı, nasıl olsa hız aşırtma desteklemeyen işlemci diye ama tam alacağım gün istediğim anakartın stokları bitmişti. Ben de Z170 HD3P anakart aldım, yani şu an Z170 yonga setli bir anakart kullanıyorum.

Sizce bu değişikliği yapmalı mıyım, sistemimin ömrünü uzatır mı?

Kesinlikle geçmeyin. 6. nesil ile 7. nesil arasında kayda değer fark yok. İşlemciniz yeterince güçlü. CPUBOSS ve GPUBOSS güvenilir siteler değildir.

Paranız cebinizde kalsın. Gayet güçlü bir işlemciye sahipsiniz. İhtiyaç olmadıkça işlemci yükseltmeyin. Boşa para israfı olur.

İlginiz için teşekkür ederim. Bu şekilde bir değişiklik yapmamaya karar verdim. Zaten CpuBoss değil de gerçek kullanıcı deneyimlerine de bakınca kendi işlemcimin daha güçlü olduğunu ve CpuBoss gibi sitelerin gerçek sonuçlar vermediğini öğrendim. İlginiz için hepinize teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…