i7 6700HQ + GTX 1080 darboğaz yapar mı?

Khade

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar yakın zamanda MSI GT73vr 6RF titan Pro Notebook'unu alacağım. MSI kalitesine alışkınlığım ve bütçeme göre en şık ve güçlü MSI Laptop'u olduğu için alacağım kesin. Lütfen başka bir model önermeyin.

Laptop'ta.
-GTX 1080.
-i7 6700HQ.
-32 GB DDR4 2666MHz RAM.
-512 GB M.2 SSD.
-2TB HDD.

İçerikleri bulunuyor. Bu özelliklerin söylediğim konuyla alakası olup olmadığını açıkçası bilmiyorum ve bu konuda çok bir uzmanlığım yok. Söylemek istediğim, GTX 1080 ekran kartı, sisteme göre aşırı mı? Darboğaz problemi 1080P orta ayarlarda oynayacağım güncel oyunlarda yaşanır mı? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır darboğaz yapmaz, fakat ben olsam daha güncel bileşenli laptop tercih ederdim eğer satmak isterseniz bayağı bir zarar ettirir 1080'ler çıkalı 3 sene oldu galiba.

Hocam MSI gibi bir firmanın, darboğaz yaşanan bir laptop'u satacağını sanmam.
Hayır darboğaz yapmaz, fakat ben olsam daha güncel bileşenli laptop tercih ederdim eğer satmak isterseniz bayağı bir zarar ettirir 1080'ler çıkalı 3 sene oldu galiba.

Doğru söylüyorsun ama bunlar ev kullanıcıları için hala yeterli ya. Günümüz dolar kurunu da düşünürsek çok fazla zarar da etmez açıkçası :)

Notebook çıktığı zaman o işlemci 1080'i besleyebiliyordu. Fakat teknoloji ilerledikçe; o GPU'nun yanında çok güçsüz bir işlemci halini aldı. Yani darboğaz kesinlikle olur. 4-8 olması bir yana çıkabildiği frekanslar da baya aşağıda. Net bir şekilde söylüyorum alma. İşlemci 4 nesil geride.

Notebook çıktığı zaman o işlemci 1080'i besleyebiliyordu. Fakat teknoloji ilerledikçe; o GPU'nun yanında çok güçsüz bir işlemci halini aldı. Yani darboğaz kesinlikle olur. 4-8 olması bir yana çıkabildiği frekanslar da baya aşağıda. Net bir şekilde söylüyorum alma. İşlemci 4 nesil geride.

bir şey anlayamadım, merak ettiğim için soruyorum tamamen;

Çıktığı zaman besleyebiliyordu derken, GPU kendi kendine gelişip, işlemci geriliyor mu? Nasıl oluyor bu?

@cancan1135 Diğer arkadaş mantıklı bir şekilde sordu cevapladım. Alaya alman söylediğinin ne kadar yanlış olduğunu değiştirmiyor.
Örneğin şu videoya bakalım GTX 1060 - 7700HQ ikilisi var. Daha güçsüz bir kart ve daha güçlü bir işlemci ile bile sınırlarda oynatıyor oyunu. GTX 1080 çok daha güçlü bir ekran kartı.
Technopat incelemesindeki oyunlara da bakabilirsin. Origin ve BF1 serinin bir önceki oyunları, ona rağmen darboğaz bariz. Yeni oyunlarda (BFV ve Odyssey) daha güçlü işlemci istiyor.
Toparlayacak olursak şu an sistem toplayacak birine GTX 1080'nin yanına kimse 4/8 çekirdek bir işlemci önermez.

Son düzenleme:
Arkadaşlar yakın zamanda MSI GT73vr 6RF titan Pro Notebook'unu alacağım. MSI kalitesine alışkınlığım ve bütçeme göre en şık ve güçlü MSI Laptop'u olduğu için alacağım kesin. Lütfen başka bir model önermeyin.

Laptop'ta.
-GTX 1080.
-i7 6700HQ.
-32 GB DDR4 2666MHz RAM.
-512 GB M.2 SSD.
-2TB HDD.

İçerikleri bulunuyor. Bu özelliklerin söylediğim konuyla alakası olup olmadığını açıkçası bilmiyorum ve bu konuda çok bir uzmanlığım yok. Söylemek istediğim, GTX 1080 ekran kartı, sisteme göre aşırı mı? Darboğaz problemi 1080P orta ayarlarda oynayacağım güncel oyunlarda yaşanır mı? Teşekkür ederim.
Hocam malum sitedeki 2.el laptobu diyorsan onu bende alacaktım ama sırf bu darboğaz konusu yüzünden vazgeçtim .. fiyatına göre iyi laptop yalnız yukarda arkadaşın dediği doğru oyunlarda gitgide işlemci kullanımı artıyor hatta mücadeleci oyun oynayacağım diyip ayarları kısarsan yük iyice işlemciye biner .. yinede değerlendirebilir bence fiyatı çok uygun 6.1k

Ya işlemciye undervolt yapıp, tüm çekirdelkleri Max. Performansla kullanmaya çalışırsam darboğazı engelleyebilir miyim?

Ve aynı zamanda ayarları Ultra'ya çekmek te darboğazı engelleyebilirmiş, sistem zaten yeterince güçlü bence; Ultra'da bile güncel oyunları 1080P 60FPS sabit değerde oynayabilirim bence.
Yorumlarınızı bekliyorum

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı