i7-6700HQ sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Emre KARAN

Megapat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Matematik Öğretmeni
Lenovo Ideapad 700-15ısk model bilgisayarımda günde 2 veya 3 kere mavi ekran alıyorum.
League of Legends oynarken şampiyon seçim ekranında bile oluyor.

Minidump dosyalarım bu şekilde: Google Drive

İşlemci: Intel(r) Core(tm) i7-6700HQ CPU @ 2.60GHz 2.59 GHz.
Takılı RAM: 16,0 GB (kullanılabilir: 15,8 GB)
Ekran kartı: GTX 950.

Son düzenleme:
Bluetooth sürücülerinizi güncelleyin.

Hatanın asıl sebebi ağ kartı sürücüsü. Ağ kartı sürücünüzü güncelleyin. Buna rağmen hata alınırsa ağ kartını değiştirin, çünkü pci.sys dosyası genelde donanımsal arızaya işaret eder.

Bluetooth sürücülerinizi güncelleyin.

Hatanın asıl sebebi ağ kartı sürücüsü. Ağ kartı sürücünüzü güncelleyin. Buna rağmen hata alınırsa ağ kartını değiştirin, çünkü pci.sys dosyası genelde donanımsal arızaya işaret eder.

Donanımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü önceleri herhangi bir sorun yoktu ve bilgisayarı düşürmedim.
Sürücülerin hepsi güncel zaten.
Ağ kartı sürücüleri dediğimiz hangisi acaba tekrar yüklemeyi denesem?
b83064cd-de66-4021-ae61-875602458970.jpg

Format atmadan başka nasıl çözebilirim?

Ama pci.sys dosyası olabilir diyor, yalan söyleyecek halim yok size.
Bana Intel ve Realtek aygıtlarının Donanım Kimliklerini verin. Ben yine de güncel de olsa sürücü vereceğim.

Bilgisayarınızı düşürdünüz ya da düşürmediğinizi sormadım ki. Zamanla donanımsal arızalar oluşabilir, bunun sizinle alakası yokturç

Ama pci.sys dosyası olabilir diyor, yalan söyleyecek halim yok size.
Bana Intel ve Realtek aygıtlarının Donanım Kimliklerini verin. Ben yine de güncel de olsa sürücü vereceğim.

Bilgisayarınızı düşürdünüz ya da düşürmediğinizi sormadım ki. Zamanla donanımsal arızalar oluşabilir, bunun sizinle alakası yokturç
Yalan söylediğini kastetmemiştim kardeşim sadece durduk yere donanımsal sorun olacağını düşünmemiştim.
Teşekkür ediyorum ilgilendiğin için.

PCI\VEN_8086&DEV_3166&SUBSYS_42108086&REV_99
PCI\VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_004717AA&REV_15

Son Güncelleştirme yazısına tıklayın ve en başta çıkacak olanı indirin.

Aynı şekilde.

Kurulum aşamaları:

İlk önce indirip 7-Zip ile dosyaları ayıklayın.
Daha sonrasında ayıklandığında çıkacak dosyalarda INF uzantısı ile de görülebilir, Kur Bilgisi adıyla da görülebilir. Her neyse.

Daha sonra sağ tık yapın ve Yükle deyin. İşlem tamamlandı yazısını görünene kadar bekleyin.

Daha sonra sağ tık yapın ve Yükle deyin. İşlem tamamlandı yazısını görünene kadar bekleyin.
Güncelleme yaptıktan sonra daha da beter olmaya başladı. Bazen her beş dakikaya bir mavi ekran veriyor. Bazen açılışta bile mavi ekran veriyor, boot ekranına atıyor veya BIOS ekranı açılıyor.

Ağ kartını değiştirmeden önce neler yapabilirim?
Artık şu şekilde ekranlar ile karşılaşıyorum.
c153ad6e-939d-4ff3-be01-8208b351be1a.jpg
Start pxe over IPv4
Server response timeout
Start pxe over Ipv6
c21d525b-e07f-4537-8492-f35caa3969d3.jpg
891d7f0d-63e4-42f6-9028-b3ebcc0715c1.jpg

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı