i7 6700K 4.4 GHz'e Overclock etmek

beruxen

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. i7 6700K işlemcim, MSI Z170A Gaming Pro Carbon Anakartım ve Dark Freezer X120 hava soğutucum var. İşlemciyi otomatik olarak overclock ettiğimde hızı 4.4 GHz yapıyor fakat voltajı 1.300'lere çıkarıyor. Ben de voltajı düşürüp 1,180'e ayarladım. Ve hızı da elle 4.4 GHz yaptım. Şu an sistem çalışıyor. Ve otomatik olarak yaptığımda boşta 40-44 derece iken şu an 37-38 dereceleri gördüm. Sizce bu riskli mi? İlk defa yapıyorum. Default ayarlara mı almalıyım?

Eğer oyunlarda anlamsız yeniden başlatma hatası alırsan voltajı 1.190 yaparsın. Baktın değişen bir şey yok bu sefer 1.200 yaparsın böyle böyle yükselterek hata almayana kadar en dengeli ayarı tuttururmaya çalışırsın.
Ceza aldığım için yazamadım. Prime95'te birkaç hata aldıktan sonra 1.200'e ayarladım. Sorun çıkmadı. Fakat Prime95 stres testinde sıcaklık değeri 80-84 derecelere geliyor. Sizce bu normal mi ? Boştaki sıcaklık değeri 30-35 derece. Ek olarak overclocktan önce de mevcut olan ani ısı değişimleri oluyor. Kontrol ettiğimde görev yöneticisinde CPU kullanımı ani olarak artıp düşebiliyor. Bunu nasıl düzeltebilirim ?

Prime95 indirip Small FFT testini 1 saat boyunca yapın, herhangi bir çekirdek çökmezse büyük oranda stabil bir hız aşırtma yaptığınızı söyleyebiliriz.
Yorum için teşekkürler. :)

Fazla voltaj değerleri ile oynama bence riskli.(y)
Yorum için teşekkürler.:neo:

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı